.

.

TOTS 21

D'esquerra a dreta, Rubén Viñuales, Pedro Sánchez, Salvador Illa i Montse Adan. Foto: Tots21

Unes 600 persones han assistit avui a l’acte de final de campanya de l’alcaldable del PSC a Tarragona, Rubén Viñuales, que ha comptat amb la companyia del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i del primer secretari del PSC, Salvador Illa. El públic assitent ha rebut dempeus i amb un llarg aplaudiments l’entrada dels tres socialistes, acompanyats de la independent Montse Adan, número 2 de la candidatura de Viñuales, que ha estat l’encarregada d’encetar l’acte.

Després d’un breu parlament per agrair la presència de Sánchez i Illa, Adan ha presentat Rubén Viñuales, que pujat a l’escenari entre crits de “alcalde, alcalde”. El candidat ha parlat de la necessitat de convertir “la Tarragona gris actual en una ciutat oberta al mar i al món”. Ha citat el projecte dels socialistes tarragonins en aquesta campanya, el de les tres T: tecnologia, talent i turisme, i ha alertat el president del Govern, Pedro Sánchez, que “m’hauràs de rebre quan guanyi les eleccions perquè haurem de parlar de moltes coses que necessitat la necessitat”. Viñuales ha cridat a estrènyer els llaços entres les ciutats del Camp de Tarragona per tenir més força per potenciar la “segona àrea metropolitana més important de Catalunya”.

La número 2 del PSC, Montse Adan, ha encetat l'acte. Foto: Tots21

La número 2 del PSC, Montse Adan, ha encetat l’acte. Foto: Tots21

A continuació ha estat Salvador Illa el que ha pres la paraula per explicar que “els socialites entenem la política com un servei públic i per això fem una política útil”. Després de citar alguns dels “avenços” que ha aconseguit el PSOE, com la Llei de la Vivenda, “una inflació de les més baixes de la eurozona, un augment del salari mínim interprofessional i un ingrés mínim vital, entre d’altres coses”, el primer secretari del PSC ha donat la paraula a Pedro Sánchez.

Sánchez, ha demanat el vot per als socialistes en aquests comicis del 28-M per evitar tornar a “l’Espanya de les privatitzacions i de les retallades” de l’any 2013 i a la Catalunya de les “discrepàncies” del 2017. El president del govern espanyol ha carregat contra la dreta, a qui ha acusat de cridar “l’apocalipsis” davant de les reformes i noves lleis impulsades pels socialistes, com la reforma laboral o la llei de l’eutanàsia, entre altres. Ho ha dit des de Tarragona, en l’acte final de campanya de l’alcaldable tarragoní, Rubén Viñuales. En l’acte, el socialista ha reivindicat que una gran majoria vol “avançar” cap a la “concòrdia, convivència i la pau social”.

L'alcaldable socialista, Rubén Viñuales. Foto: Tots21

L’alcaldable socialista, Rubén Viñuales. Foto: Tots21

El socialista ha criticat a la dreta perquè l’únic que proposa és derogar totes les iniciatives de l’executiu espanyol. “Crec que la dreta acabaria abans dient que volen derogar el dret dels espanyols a tenir drets, la seva proposta és tornar a un passat, on no volem tornar-hi perquè és l’Espanya de 2013, l’Espanya de la conflictivitat social, de la precarietat i de les privatitzacions, en definitiva, de la desigualtat”, ha dit. Així mateix, ha asseverat que tampoc volen tornar a la Catalunya de la “confrontació, de la discrepància i de la desunió” de l’època del procés. “Hi ha una immensa majoria de ciutadans que volen que Espanya i Catalunya avancin en convivència, en concòrdia, drets i justícia social”, ha afegit.

Salvador Illa. Foto: Tots21

Salvador Illa. Foto: Tots21

Sánchez també ha reiterat que d’ençà que governen han abordat totes les “reformes i transformacions” que durant molt de temps la dreta a Espanya i també l’independentisme a Catalunya havien “oblidat”. “S’ha de tenir molta paciència amb la dreta en aquests últims cinc han aclamat una apocalipsi que mai arriba, que es trenca Espanya, a diferència de quan governaven ells, es compleix la Constitució en tots i cada un dels territoris d’Espanya”, ha etzibat.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Foto: Tots21

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Foto: Tots21

Per tot plegat, el líder dels socialistes ha demanat el vot per a aquestes municipals arreu del país, així com per a Rubén Viñuales, el candidat a l’alcaldia de Tarragona. “És un autèntic honor demanar el vot per tu, fer-te alcalde serà fer una ciutat més segura, més verda, més neta, la de les tres T, del turisme, talent i tecnologia; tindràs al govern d’Espanya per fer-ho possible”, ha subratllat.

Sánchez ha tancat la seva intervenció afirmant que “quan bufi el vent a favor canviarem Espanya, farem progressar Catalunya; necessitem com més governs socialistes millor, amb Rubén Viñuales d’alcalde de Tarragona i Salvador Illa de president de la Generalitat i nosaltres al capdavant del govern d’Espanya, tindrem tres en ratlla, el millor està per venir”, ha conclòs.

Redacció / ACN