TOTS 21

Imatge d'arxiu de la seu dels socialistes a TGN, en un parlament de l'alcalde, Josep F. Ballesteros

Imatge d’arxiu de la seu dels socialistes a TGN, en un parlament de l’alcalde, Josep F. Ballesteros

La ratificació dels caps de llista és, símptoma inequívoc, que estem a les portes d’una nova cita electoral. En un any marcat, previsiblement, per tres eleccions a la vista, les municipals donaran el tret de sortida el proper 24 de maig. Per aquest motiu, el Consell Nacional del PSC aprova aquest dissabte al matí els candidats socialistes del Tarragonès. En conjunt, la direcció nacional ha aprovat per unanimitat els candidats de 104 pobles i ciutats de tot Catalunya, que representen el 90% dels municipis del país.

Sabent que Josep Fèlix Ballesteros optarà a la reelecció a Tarragona, altres batlles socialistes de la comarca com Roc Muñoz (la Canonja), Antonio López (el Catllar), Jordi Solé (primer tinent d’alcalde al govern de concentració, encapçalat pels mateixos socialistes, i sorgit arran del Cas Massagué), Jaume Domínguez (els Pallaresos), Dani Cid (Vespella de Gaià) o Josep Maria Santamaria (la Pobla de Montornés), també confien repetir sort.

Aspiren a donar el salt Montse Muñoz (primera tinenta d’alcalde al govern de Creixell, en coalició amb CiU i ERC); Antoni Brull (Salou), Óscar Sánchez (Constantí), Dani Esparza (Perafort) o Ander Basterretxea (Vila-seca), actualment a l’oposició;  i Fonxo Blanc (Altafulla), que a dia d’avui no és regidor.

Un altre front obert pels socialistes és aconseguir gent a les llistes en pobles on fins ara no tenien representació ni candidats. És el cas de Renau o Salomó, per exemple.

JM.Salvat