.

El comunicat recull que cada vegada és mes difícil, especialment per les persones grans, ser ateses personalment i ingressar o treure diners en efectiu.

Les federacions de pensionistes i jubilats de CCOO i UGT han elaborat una moció per debatre als ajuntaments de la demarcació de Tarragona contra la restricció de serveis bancaris que està afectant greument a la gent gran. Ja es va presentat al ple del dia 21 de maig de l’Ajuntament de Tarragona, aprovada amb 24 vots a favor i 2 en contra. També s’ha presentat als Ajuntaments d’Altafulla, Roda de Barà i Tortosa i properament es presentaran a Reus, Torredembarra, Creixell, El Vendrell i Vila-Seca.

La Federació de persones pensionistes i jubilades de CCOO, i els Pensionistes i jubilats de UGT posen de manifest en una nota de premsa que “durant el 2008 la Banca espanyola fou rescatada amb 65.000 milions d’euros. D’aquests, 42.000 milions d’euros van ser aportats per l’Estat i 23.000 milions d’euros del Fons de Garantia de Dipòsit, és a dir, amb l’aportació dels impostos de la ciutadania van ser entregats als bancs 42.000 milions, que al final estan sent a fons perdut”.

Els bancs “per agrair-nos tant generosa aportació de la ciutadania, fixen quotes abusives( uns 240 euros any) que denominen “prestació de serveis”, a totes aquelles persones que tinguin ingressos mensuals inferior a 600 euros (pensionistes, assalariats/des, desocupats/des, subsidis, etc), “és a dir a les persones més desfavorides i que a l’estar totes i tots obligats a percebre els seus ingressos per transferències bancàries, el banc tenen tot el control, per desenvolupar aquestes pràctiques poc ètiques i denunciables en un moment de crisi sanitària i social com l’actual que perjudica als i les més desfavorides atesa la insuficiència d’ingressos que perceben”.

El comunicat recull que cada vegada és mes difícil, especialment per les persones grans, ser ateses personalment, ingressar o treure diners en efectiu, ho limiten a unes quantes oficines i 2 hores al mati o als caixers automàtics, que per moltes persones difícils de gestionar. En algunes entitats, al ser ateses personalment, demanat cita prèvia “al nostre gestor”, sens fan ofertes de televisors, ordinadors, neveres, aparells de seguretat, assegurances mediques i de tota mena, que entenem competeix amb el comerç local.

Amb tota aquesta restricció de serveis d’atenció i malgrat els grans beneficis anuals que reconeixen, intenten acomiadar a milers de treballadors i tancar més oficines.

Es per tot l’exposat que la moció demana:

  1. Que es rebutgin públicament aquestes actuacions tan injustes de les entitats bancaries, que se’ls demani que retirin aquestes quotes abusives i siguin més empàtics amb la ciutadania i sobretot amb les persones més vulnerables atès que ja hem aportat suficients diners als bancs amb els nostres impostos.
  2. Que aquest rebuig el manifestin explícitament a les entitats bancaries amb les que treballa aquest ajuntament, i els demani la retirada de les quotes de manteniment abusives a les persones vulnerables.
  3. Que s’elevi aquesta petició al Parlament de Catalunya i al Ministerio de Consumo del Govern d’Espanya perquè actuïn amb les normatives pertinents per acabar amb aquestes practiques tan injustes i abusives, que perjudiquen a una immensa majoria de la ciutadania.

Redacció