.

.

TOTS 21

Concentració en defensa de la qualitat a l'educació pública. Foto: Tarragona 21

Concentració en defensa de la qualitat a l’educació pública. Foto: Tarragona 21

Els sindicats FETE-UGT de Catalunya, USTEC-STES, CCOO, ASPEPC i CGT s’han concentrat aquesta tarda a l’estàtua dels Despullats de Tarragona a les 18h en protesta contra l’acció de govern de la Conselleria d’Educació. Una seixantena de persones han reivindicat i denunciat l’increment de les ràtios que comporta l’augment de les càrregues de treball dels treballadors.

“Aquesta mobilització ha de servir per començar a recuperar les retallades en aquests últims cinc anys” ha dit Josep Maria Cartanyà, portaveu del sindicat USTEC-STES. Els professors de secundària han passat de 25 hores lectives a 18. També s’ha reivindicat que ha primària s’ha passat de 25 a 23h lectives. A més a més, a secundària s’ha incrementat l’horari fix del centre que ha augmentat en 4h l’horari de permanència al centre del professorat. “Aquesta càrrega horària és massa gran” pels professors que tenen tres franges horàries: les lectives, la de permanència al centre i la de preparació.

Des del sindicats també es denuncia que el Departament d’Ensenyament no està cobrint les substitucions del centre. Aquest fet comporta una “pèrdua molt important en les hores d’atenció a l’alumnat i d’hores de professorat”. A aquest fet s’afegeix que les substitucions no es fan l’1 de setembre -quan comencen els professors-, sinó que es fa el mateix dia que comencen els alumnes al centre.

“Prou de reducció de grups” i “de baixada de ràtios en els centres públics” ha afirmat amb contundència Cartanyà. Per aquesta raó es demana “una acció de govern a tots els centres”. En aquest sentit, ha afirmat que “les ràtios altes no serveixen per atendre a tot alumnat”. Cartanyà ha afirmat que l’augment de les ràtios ha d’anar acompanyat d’un desdoblament dels grups el que significaria més plantilla pel centre i més atenció a l’alumnat. Alhora que s’ha exigit la retirada del pla pilot de selecció del personal substitut i del decret de plantilles, i que es reverteixi el tancament de línies en l’ensenyament públic.

Aquestes concentracions s’han repetit a altres poblacions com Barcelona i Lleida.

Imatge de la concentració a els Despullats.. Foto: Tarragona 21

Imatge de la concentració a els Despullats.. Foto: Tarragona 21