.

.

TOTS 21

Aquesta setmana se celebren els actes centrals del programa confeccionat per la conselleria de Feminismes i LGBTIQ+ juntament amb entitats i associacions amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Aquest dimarts 8 de març, la diada començarà amb una sessió de defensa personal a la plaça de la Dona Treballadora. Durant el matí, a la Sala Casa del Mar se celebrarà una assemblea sobre ‘Experiències sindicals, plans d’igualtat i bretxa salarial’ i, a la seu de la UGT, un homenatge pòstum del sindicat a Carme Mateu per la seva tasca sindical al departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

A les 11 h, al Saló de Plens del palau municipal, l’alcalde, Pau Ricomà, lliurarà els punts de llibre Tarragonines. Les quatre guardonades d’enguany són la biòloga rectora de la URV, María José Figueras Salvat, les germanes Encarnación i Raquel Quílez Valdelvira, impulsores de diferents projectes d’ajuda comunitària i l’exfutbolista i antiga treballadora de Confraria de Pescadors, Rosa Mallol Pons.

Al migdia, a la plaça de la Dona Treballadora es llegirà el manifest conjunt i a les 13 h a l’Ajuntament, l’institucional, en adhesió al de la Federació Catalana de Municipis. L’acte del consistori el clourà el grup Ellas Music Band amb la interpretació de la cançó Sense por.

Manifestació

A la tarda es viurà la manifestació unitària convocada per la Plataforma 8M Camp de Tarragona. La mobilització sortirà a les 19h des de la Plaça Imperial Tàrraco.

A la tarda, l’edifici de la Creu Roja acollirà la taula rodona ‘Creem espais segurs: compartint creences i experiències’. I el dia acabarà amb la façana de l’Ajuntament, la Torre dels Vents, l’Edifici Jove Kesse i el Mercat Central de Tarragona tenyits de morat per reivindicar el 8M.

Dimecres 9 de març a la tarda, se celebrarà la sessió de contes ‘Nenes rebels’ a la biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta, amb un seguit de relats amb perspectiva feminista que trenquen estereotips de gènere. La marxa exploratòria programada per a aquest mateix dia, finalment, ha quedat supesa. El dia 10 al vespre, d’altra banda, les coach Ruth Jiménez i Verónica Soto faran la conferència ‘Dona: estima’t fort’ a la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos.

L’11 a la tarda, es farà la xerrada ‘Dones en lluita’ al local AEIG Alverna i l’obra de teatre Under The Pelucas a la Sala Trono. Les representacions s’allargaran tot el cap de setmana. Dissabte 12 a les 10 h, al pati Jaume I del palau municipal es lliurarà el XVI Premi Montserrat Bertran a Raquel Quílez Valdelvira per la seva trajectòria social al capdavant del menjador social de Bonavista i per promoure el projecte ‘Cuidant de tu’. Finalment, el dia 17 de març a la tarda, a la biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta s’explicaran ‘Històries de dones a ritme de bolero’.

Concurs de relats de dones i de còmics per la igualtat

A partir de demà i fins el 5 d’abril es podran presentar els relats i còmics al concurs de relats de dones i de còmics per la igualtat. El lliurament de premis del certamen se celebrarà el 26 d’abril en el marc de Sant Jordi al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Redacció