.

.

TOTS 21

Imatge dels Reis Mags a l’Hospitalet de l’Infant de l’any passat. Foto: Ajuntament

Davant la Covid, els Reis Mags d’Orient prendran diverses precaucions per poder saludar als nens i nenes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, tal com ja van fer l’any passat, per evitar les concentracions de gent i el contagi del coronavirus.

A l’Hospitalet de l’Infant, el dimecres 5 de gener, a partir de les 17.30 h, els Reis recorreran el màxim nombre de carrers transitables del poble amb unes carrosses, acompanyats del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant i dels Tabalers de Foment Cultural, a més de música i de focs de colors. A aquest acte, organitzat per la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant amb el suport de la Regidoria de Festes, se li ha anomenat novament «la Balconada Reial» perquè el que es pretén és precisament això, que la gent vegi l’espectacle des dels balcons de casa seva i només si no pot, el més a prop del seu portal o casa, mantenint la distància de seguretat. No hi haurà repartiment de regals.

“L’objectiu dels Reis Mags és evitar les aglomeracions de gent i per aquest motiu l’Ajuntament ha dividit el poble en 5 zones. En cadascuna d’aquestes zones, s’anunciarà l’arribada de Ses Majestats amb el nombre de ‘chupinazos’ corresponent al número de cada zona, perquè la gent estigui avisada de quan podrà sortir als balcons a veure els Reis i no hagi d’esperar-se”, ha explicat el regidor de Festes, Diego García. El recorregut de les carrosses i les zones en què s’ha dividit l’Hospitalet de l’Infant es difondrà a través dels canals de comunicació municipals (web i xarxes socials) i també a través de la Televisió de Vandellòs. Per a més informació, consulteu el cartell adjunt.

A Vandellòs, la Comissió de Reixos ha organitzat una petita cavalcada des de la benzinera fins a la Plaça Drs. Gil-Vernet a partir de les 18.30 h, amb la col·laboració del consistori. Tot seguit, cap a les 19 h, i com a novetat, es projectarà un vídeo-mapping a la façana de Ca la Torre amb imatges de la visita reial a Vandellòs, amb la característica recollida i encesa d’atxes; i a continuació, Ses Majestats faran un recorregut a peu per repartir els regals porta a porta.

A Masriudoms, a partir de les 18 h, els Reis Mags es passejaran pels carrers, acompanyats d’uns ninos molt coneguts pel públic infantil, tal com ho han programat el veïnat i la Regidoria de Festes. Durant el seu recorregut a peu també repartiran els regals als nens i nenes del poble, amb un sac individual amb el nom de cada infant.

A Masboquera, com ja és tradició, Ses Majestats arribaran l’endemà, el 6 de gener, a les 12 h, muntats a cavall i, acompanyats pels patges reials, repartiran els regals a la canalla també porta a porta. Així ho ha organitzat la Regidoria de Festes amb la col·laboració dels veïns i veïnes del poble.

Redacció