.

.

TOTS 21

Els dos regidors del PSC a Torredembarra, Jordi Solé i Valeriano Pino, van decidir afegir-se a la concentració duta a terme aquest dimecres a la localitat en una decisió que ha volgut ser denunciada des de membres de Ciudadanos via tuit i que ha comportat també una resposta per part del que va ser conseller d’Educació de la Generalitat i Conseller en Cap per ERC, Josep Bargalló. El primer els ha titllat de “colpistes” mentre que el republicà ha fet sang amb la denúncia sobre l’assetjament per part d’independentistes de membres del partit taronja i del PSC.

Tarragona21.cat s’ha posat en contacte amb Solé que, sense ànim d’entrar en polèmiques, ha raonat la decisió presa com una reacció “davant la situació de judicialització i poques propostes polítiques que desembocaven en un atac a les institucions catalanes. Ens ho vam plantejar així des del matí i posteriorment, en veure que la convocatòria no era en favor del referèndum o de la independència sinó en defensa dels drets civils i de la democràcia, vam decidir assistir-hi”.

Segons Solé, “la solució ha de ser dialogada i de consens i no per la repressió que l’Estat vol portar a terme amb togues i policies. Aquest no és el camí”. De la seva presència, “feta de tot cor, amb ganes i amb la convicció que hi havíem de ser”, en destaca “el respecte i la cordialitat de tots els manifestants. Vam rebre moltes mostres d’agraïments i estem molt satisfets per haver pogut evidenciar que el camí passa per la transversalitat política en favor de les llibertats per molt que en moltes coses puguem estar en desacord”.

J.S.