.

Han pres part 316 regatistes de 15 països d’Europa i Amèrica

Han pres part 316 regatistes de 15 països d’Europa i Amèrica a la competició

Els regatistes de l’equip d’Optimist del Club Nàutic Cambrils han tornat il·lusionats i amb més ganes d’aprendre, després de la seva participació a la OptiOrange, la regata internacional celebrada a València del 7 al 10 de març.

En la competició, que enguany celebrava la segona edició, hi han pres part 316 regatistes de 15 països d’Europa i Amèrica. Una experiència que els regatistes de Cambrils han viscut intensament, adonant-se de la duresa d’una competició d’aquestes característiques, competint contra un volum tant nombrós de rivals amb nivells molt diferents.

Les jornades de divendres i dissabte es van dedicar a les sèries classificatòries, mentre que diumenge es van celebrar les sèries finals, després de les quals la flota va quedar dividida en quatre grups, Or, Plata, Bronze i Esmeralda.

Pel que fa a l’expedició cambrilenca, Santi Alberto es quedava en el grup Or, que va celebrar 9 proves.

En grup Plata, amb també 9 proves realitzades, hi van entrar Ricardo de March, Natalia Garcia  i Joan Fargas.

En grup Bronze van competir Joan Domingo i Koldo Urrutia. Ells van fer 8 proves, com també les celebrades pel grup Esmeralda. En ell hi van entrar Gonzalo Alberto, Iker Múgica, Oriol Ramon i Joan Gil.

La meteorologia ha acompanyat la regata els quatre dies, amb sol i vent tèrmic del sud-est molt estable d’entre 6 i 10 nusos d’intensitat.

Oriol Oliva i Leandre Garcia, els entrenadors dels de Cambrils, valoren molt positivament l’experiència, sobretot pel fet de que l’equip de Cambrils és un equip molt jove pel qual aquesta ha estat la primera regata internacional d’aquestes dimensions.