TOTS 21

La novena edició serà un festival d’estrenes, amb cinc bandes que arriben amb nous treballs discogràfics

La novena edició serà un festival d’estrenes, amb cinc bandes que arriben amb nous treballs discogràfics

Els punts del Minipop ja han començat a aparèixer a la Rambla Nova de Tarragona. Al cel hi ha punts de diferents mides i colors i a terra l’ombra avisa als vianants perquè aixequin la mirada. La directora del Minipop, Núria Serrano, i la regidora de Turisme, Inmaculada Rodriguez, acompanyades per diferents membres de l’equip, s’han passejat avui per sota d’aquest cel de llunes i han explicat els últims detalls del festival, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny al passeig de les Palmeres.

La decoració anuncia i dóna la benvinguda a la novena edició del Minipop, que s’inspira en l’artista japonesa Yayoi Kusama i els seus punts infinits. Una vegada més, el festival demostra la seva consolidació en l’agenda cultural i arriba amb totes les entrades venudes abans d’obrir les portes.

Un festival d’estrenes

Enguany el Minipop serà un festival d’estrenes. Cinc grups presentaran nou treball discogràfic i dos actuaran per primera vegada a Tarragona. El Petit de Cal Eril estrenarà dissabte al Minipop un disc publicat fa menys de dues setmanes, el 17 de maig. El músic i la seva banda de pop sintètic pujaran a l’escenari amb «Energia fosca» i travessaran el cosmos gravitant amb cançons excepcionals com «Sento» o «Ets una idea».

Aquest maig també han publicat nou disc les Rombo (3 de maig) i El Pèsol Feréstec (9 de maig). Les primeres vindran dissabte al Minipop amb els vuit nou temes de “Clara Montse Núria”, lluminosos i nostàlgics, plens d’urgència i harmonies boniques, que parlen d’estimar i deixar de fer-ho. El Pèsol Feréstec animarà el vermut de diumenge amb les sis cançons de pop poètic de «L’exemple dels ocells» per il·lustrarar-nos amb textos literaris com els poemes de Josep Carner i Jaume Coll Mariné, un fragment de la novel·la «Sortir a robar cavalls» de Per Petterson o dos versos de Josep Palau i Fabre.

També presentaran disc al Minipop Xarim Aresté i Yawners, que casualment van triar el mateix dia per publicar els seus treballs discogràfics: el 22 de març. El divendres 31 de maig Xarim Aresté tancarà la nit amb el seu quart disc en solitari “El nus i altres mons”, i la matinada de dissabte el duet madrileny format per Elena Nieto y Martin Muñoz explorarà la sonoritat més pop i contundent dels 90 amb el seu album de debut «Just Calm Down».

A més, hi ha grups del cartell que no han estrenat disc aquest 2019 però que són notícia. Germà Aire i Invisible Harvey actuaran per primera vegada a Tarragona, Nyandú acaba de publicar una cançó nova (FM) i una versió de Gato Pérez (Barca, cielo, ola), Carlos Sadness exhaureix entrades per tot arreu on passa i Quimi Portet segueix allargant la seva «Festa Major d’Hivern» en una gira mundial.

Els punts del Minipop també es van escampant poc a poc pel passeig de les Palmeres de la mà de la dissenyadora Eva Jolis i l’estudi d’arquitectura Pere Socias. Carabasses, universos infinits de colors i sèries de repeticions per homenatjar a una artista pionera i acollir l’esperada novena edició del Minipop.