TOTS 21

L’operació ha estat duta a terme de manera conjunta per agents de la Guàrdia Civil i dels Mossos, que han comptat amb el suport dels Vigilants Municipals de Riudoms. Foto: Cedida

La Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra en col·laboració amb Vigilants Municipals de Riudoms, han desmantellat una plantació composta per més de 900 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, detenint al principal investigat i responsable de la mateixa per la comissió d’un delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de defraudació de fluid elèctric.

La recerca es va iniciar a l’inici de l’any quan un agricultor de la localitat de Riudoms, va posar en coneixement de la Guàrdia Civil els problemes tècnics que estava patint en la seva finca en relació a la fluctuació d’energia elèctrica. Amb l’ajuda de mitjans tècnics de la unitat i amb l’assessorament de personal de l’empresa subministradora d’energia elèctrica es va arribar a la conclusió que en alguna finca confrontant es podria estar cometent algun tipus d’il·lícit penal relacionat amb el consum desmesurat d’energia elèctrica, iniciant-se una recerca encaminada a l’esclariment dels fets.

Durant el mes de març de 2020, es va detectar una coincidència en aquesta recerca amb una altra que venia desenvolupant el grup de recerca criminal del cos dels Mossos d’Esquadra que investigava una organització criminal dedicada al cultiu, elaboració i tràfic de marihuana a nivell internacional.

En coincidir uns dels objectius es va acordar continuar les recerques de manera conjunta amb el suport de Vigilants Municipals de Riudoms. Així les primeres recerques van permetre descobrir una finca agrícola aïllada en el terme municipal de Riudoms i en ella l’existència d’elements destinats al cultiu interior de marihuana, com ara dipòsit d’aigua, equips d’aire condicionat i extractors d’aire, dels quals emanava una forta olor característica a marihuana.

Aquesta finca s’havia ocupat il·legalment a mitjan any 2019 per part d’un jove de 23 anys, de nacionalitat sèrbia, sense residència legal al nostre país, podent ser aquesta persona la responsable de l’activitat il·legal que s’estaria duent a terme.

Per aquest motiu es va establir un dispositiu policial conjunt de Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i Vigilants Municipals, a fi d’explotar la informació reeixida en la recerca, una vegada obtingut la corresponent ordre d’entrada i registre de l’Autoritat Judicial.

A l’interior del perímetre de la finca existia una construcció d’una sola planta que es trobava condicionada per a acollir plantacions clandestines. El seu interior s’havia compartimentat en diferents estades per a albergar les diferents zones de residència/vigilància dels cuidadors, zona de cultiu i zona d’elaboració, descobrint en la zona de cultiu una sofisticada instal·lació amb diferents estades per a acollir les plantacions en les seves diferents fases de creixement amb l’objectiu d’augmentar el rendiment del cultiu i no quedar mai desabastit.

Durant el registre es va procedir al desmantellament de la plantació “indoor” de marihuana composta per 915 plantes, així com diferent material i efectes que formaven part d’un complex i sofisticat sistema d’elaboració i cultiu de marihuana, com a equips d’aire condicionat, extractors, filtres, focus i transformadors.

L’operació dirigida pel jutjat en funcions de guàrdia de Reus, ha estat duta a terme de manera conjunta per agents de la Guàrdia Civil i dels Mossos d’Esquadra, que han comptat amb el suport dels Vigilants Municipals de Riudoms.

Redacció