.

.

TOTS 21

Els Pets tocaran al Morell. Foto: Cedida

Després d’un any com el que hem passat, tornar a parlar de Festa Major és una alegria, i més sota el lema “Refestivem!” que regirà les festes de
Sant Abdó i Sant Senén del Morell del 22 de juliol al 2 d’agost d’aquest 2021. Una paraula que “convida a repensar les celebracions i a gaudir-les de noves maneres, sempre comptant amb la participació activa i responsable de tota la ciutadania”, remarca l’alcalde del municipi, Eloi Calbet.

La música en directe serà un dels plats forts de les festes, amb noms com 31 FAM, Els Pets, Doctor Prats i Marcel i Júlia. Uns concerts que tindran un preu de 5 euros i que tindran lloc el primer cap de setmana, entre el 22 i el 25 de juliol. Les persones empadronades al Morell podran adquirir les entrades per als concerts d’Els Pets i Doctor Prats del 14 al 16 de juliol, a l’oficina del Centre Cultural (de 16 a 20 hores), i a partir del dia 17 s’obrirà la venda a tots els públics a través de la plataforma elmorell.koobin.cat. Les entrades pels concerts de 31 FAM i Marcel i Júlia es podran adquirir, per part de tots els públics, a partir del dia 14, tant físicament a l’oficina del Centre Cultural, com a través de la plataforma elmorell.koobin.cat. La resta d’actes seran gratuïts, però requeriran reserva prèvia, que es podrà fer a partir del 19 de juliol.

Tornen els actes tradicionals al Morell. Foto: Cedida

Cal destacar que enguany torna la cultura popular al carrer, en un nou format a la plaça de la Fàbrica, i també es recupera la participació de les entitats com Clàssics Morell, el Club Ciclista amb la 58a Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec, l’Associació Taurina i les temptes de vaquetes o l’entitat de caçadors l’Esportiva i la tirada de Festa Major, entre altres.

En tots aquests casos “el gran repte ha estat poder adaptar els actes a les restriccions per la Covid-19”, tal com comenten els tècnics de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell, David Ayza i Oriol Figueras.

En Peyu també serà a la vila. Foto: Cedida

Una altra novetat serà el pregó, que en aquesta ocasió farà en Peyu el divendres 30 de juliol. Una figura que es vol instaurar també a la Festa Major de Sant Martí, amb la intenció que tingui continuïtat en el temps. O les activitats per a joves, amb un paintball, la tarda multiesportiva o el concurs de TikTok.

Així mateix, i seguint la línia de sempre, s’ha donat també un pes important a la imatge, amb el lema “Refestivem!”, de la qual s’han encarregat els morellencs Pàkaru Estudi Creatiu. Així mateix, i per segon any consecutiu, s’ha preparat un domàs, en aquest cas de la Zeuzera Pyrina i amb motiu del seu 30è aniversari, elaborat per les morellenques de Debonatinta Estudi Gràfic i que es podrà adquirir per 3 euros a l’oficina del Centre Cultural.

Un moment de la presentació del programa de la Festa Major. Foto: Cedida

“Està clar que hi ha actes que ens agradaria fer i que no es poden dur a terme, com la guerra de l’aigua o el sopar de Festa Major”, lamenta l’alcalde, “però creiem que el sol fet de tornar a tenir un programa festiu sobre la taula ja és un gran pas”. A més, “durant tot l’any hem pogut realitzar moltes activitats, com la temporada teatral, o el PrimaverArt”, destaquen les regidores de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera, “i desitgem poder seguir donant veu a la cultura”.