.

Protesta dels paradistes dimarts passat a Rambla Nova. Foto: Tarragona21

Les quatre associacions de marxants de Tarragona han decidit en assemblea celebrada aquesta tarda de dimecres anar a la plaça Corsini després que dimarts es revoltessin i es neguessin a fer el trasllat que estava pactat amb l’Ajuntament.

En l’assemblea s’han acordat per unanimitat diversos punts, entre els quals designar una única persona per negociar amb el consistori. També reclamen un canvi d’interlocutor a nivell municipal, volen que sigui el propi alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, el que els atengui, enlloc de la regidora de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando.

L’assemblea ha estat tensa, en la que també han acordat ajornar els pagaments de les taxes per l’ocupació de l’espai públic a l’empresa de mercats. Mesura que es mantindrà, asseguren, fins que no es resolguin alguns aspectes pendents.

Un altra punt passa per reclamar al consistori l’habilitació d’un carrer adjacent al Mercat per aparcar els vehicles, ja que un cop muntada la parada els han de treure de la zona, a diferència del que passava a la Rambla Nova. Volen que sigui proper, per si els dimarts i dijous de mercadet hi ha alguna emergència, o un canvi sobtat del temps.

També reclamen el canvi d’ubicació d’algun dels paradistes, que estan disconformes amb l’emplaçament que els hi ha tocat a Corsini i els carrers de l’entorn.

L’assemblea s’ha dut a terme en un local d’Espimsa i s’ha arribat a plantejar, fins i tot, buscar un emplaçament alternatiu a Corsini. Un aspecte, però, que dependrà dels resultats obtinguts en els propers mesos en aquesta nova ubicació, a la que tornen després d’11 anys a la Rambla.