.

.

TOTS 21

Un moment de la prova celebrada diumenge a l’entorn dels Pallaresos. Foto: Eutiches Bicking Point

De «gran èxit» ha qualificat l’empresa que s’ha encarregat de la part tècnica de la BTT Eutiches Bicking Point, que es va viure diumenge passat, dia del referèndum, a El Pallaresos.

«El suport de l’Ajuntament, que ha estat l’organitzador, ha estat clau, des del lloc triat per fer la prova, les instal·acions esportives, amb vestidors, dutxes, espai de bar i fàcil accés al bosc, fins a la disposició dels voluntaris», ha subratllat a Tarragona21 Artur Aragonès, president del Club Esportiu Eutiches.

En segon lloc, ha estat decisiu també «el suport de l’establiment Eutiches Bicking Point. Sense ells no s’hagués pogut celebrar la prova i en canvi, han confiat plenament en ella».

Aragonès ha continuat dient que «l’Ajuntament dels Pallaresos s’ha guanyat que l’any que ve ho tornem a celebrar aquí, justament l’any que commemorarem els 10 anys de vida». L’actual edició era a cara o creu, ja que no estava clara la presència del patrocinador, però l’èxit d’organització i la satisfaccio dels participants assegura la propera edició.

La cursa ha constat de dos circuits: de 37 i de 47 quilòmetres. Foto: Eutiches Bicking Point

Entre els èxits figura que tots els camins, corriols i cruïlles emprades en les dues proves -una de 37 quilòmetre i una altra, de 47- han estat marcades, el que suposa una infent feina sobre el terreny. «S’ha evitat així que la gent es perdés, com sol passar en aquestes proves», ha destacat Aragonès.

La des Pallaresos busca la dificultat en camins gens amples, sinó corriols dificultosos, i cercant també un entorn natural molt atractiu.

Finalment han  estat 225 els participants. El fet de coincidir amb la data del referèndum ha mermat la participació, però l’experiència ha estat tan positiva que es vol repetir. «Era imposible canviar la data -ha dit Aragonès-; es feia aquest dia o no es feia més. L’havíem triat sis mesos abans i ja era inamovible».

El Club Esportiu Eutiches celebrarà en 2018 deu anys d’existència i justament la BTT Eutiches va ser la primera prova que van crear. Sorgits del món de la moto, aquest grup de tarragonins van decantar-se cap a la BTT, la bicicleta de muntanya, una pràctica que desperta passions els darrers anys.

Per la seva part, Antoni Tenorio, regidor d’Esports de l’Ajuntament dels Pallaesos, s’ha mostrat «molt satisfet» pel desenvolupament de la prova i ha subratllat que des del consistori s’aposta fermament perquè l’esport «esdevingui una marca que identifiqui Els Pallaresos», després del recent èxit de la prova de l’Eternat Running, i la propera aposta per un torneig especial de futbol sala.

J. Garcia