.

.

TOTS 21

Procés d’elaboració d’un retrat de Jujol per part de l’artista Leim. Foto: Cedida

Aquest cap de setmana ha finalitzat la segona edició d’EP! Accions Urbanes, el projecte d’art mural dels Pallaresos. El cap de setmana anterior, 7 i 8 d’agost, les festes majors van coincidir amb l’inici de tres nous murals promoguts per la regidoria de Personal, Igualtat i Turisme del consistori i organitzats per la cooperativa Combinats.

EP! Accions constitueix una iniciativa per promoure turísticament i culturalment la localitat a través de la transformació creativa d’espais públics i la participació de la ciutadania. En aquesta edició, el consistori va fer públiques unes bases en què demanava esbossos d’obres relacionades amb els objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. En concret, es pretenia fomentar l’objectiu cinquè: la igualtat de gènere. És per això, que en aquesta segona edició es poden observar dos nous murals a favor de la igualtat i de la visibilitat de dones, a través de la representació de retrats de: Pepa Colomer i Luque, Natividad Yarza Planas, Joana Biarnés i Florensa o Loli Sugar. A més amés, també s’ha incorporat un mural per reivindicar el valor modernista dels Pallaresos, motiu pel qual es va pintar un mural en homenatge a Josep Mª Jujol i la Casa Bofarull.

Els nous murals han estat pintats per artistes locals i altres de renom internacional que van ser seleccionats per un jurat. En el carrer Pau Clarís amb Urgell van pintar Miki i Leim. En el carrer Pau Clarís amb Països Catalans va pintar l’artista Anna Repullo. Per últim, el barceloní Zosen va intervenir un mur de l’Avinguda Bofarull. Endemés, l’esdeveniment va incorporar un taller de graffiti per a joves i infants que es va materialitzar amb un mural participatiu en un mur que confina amb les piscines municipals.

El consistori fa un pas més en el foment de l’art urbà que se suma als tres murals que l’estiu anterior van pintar el col·lectiu A la Sombra, Justo Heras i Maga. Tan la regidoria Personal, Igualtat i Turisme del consistori com la cooperativa Combinats valoren molt positivament el projecte i pretenen seguir endavant amb una nova edició perquè Els Pallaresos es faci un lloc en el panorama d’art mural català.

Redacció