.

Marieta, al mig, estrenant-se després de rebre el bateig. Foto: Tarragona21

Els Pallareos ha celebrat aquest matí els actes més tradicionals de la diada del ‘Patró’ -Sant Salvador- i ho ha fet amb la benedicció de la nova gegantona Marieta, una gegantona particular fruit de l’esforç i dedicació del jove d’onze anys Macià. La Colla Gegantera dels Pallaresos ha acollit gustosament la nova gegantona i l’ha apadrinada amb un ball conjunt amb els gegants Rosalia i Isidre. La gegantona fa 2,70 metres d’alt i pesa prop de 40 quilos.

Ja des de petit, Macià es deleia pels gegants, de manera que finalment els seus pares van decidir fer-li’n un, encarregat a un jove de Les Borges del Camp, també enamorat del món geganter. El Macià ha vist fer-se realitat el somni de tenir un gegant. Donada les sevse dimensions, finalment l’ha acollit la colla local.

Era un dels actes destacats que s’ha sumat als tradicionals, amb l’arrencada de l’Anada a l’Ofici des de l’Ajuntament i fins a l’Església de Sant Salvador, amb el recorregut habitual: Avinguda de Catalunya, carrers Jujol, Nou i Plaça de l’Església. La corporació municipal ha sortit de l’Ajuntament precedida dels elements del seguici popular, i acompanyada de les pubilles i també la Xaranga Tocabemolls.

La Mulassa, agenollant-se davant l’altar de l’església, una nova tradició local molt recent. Foto: Tarragona21

La solemne missa de la Transfiguració de Sant Salvador ha estat acompanyada amb veus del Cor Àncora. I una nova tradició molt recent s’ha repetit en acabar-se la missa: la Mulassa ha rendit pleitesia a l’altar de l’església, on i ha la Creu, accedint al recinte i fent-hi una genuflexió. Aleshores s’ha viscut a la plaça el bateig de la Marieta per part del rector Joan Miquel Bravo -que el setembre canvia de parròquia-, el ball de presentació i l’anada al Centre Jujol a seguir una exposició completa de barrets, tocats i complements obra de les artistes locals de l’entitat l’Afer de la Dona.

L’Afer de la Dona presenta una exposicio de barrets, tocats i complements. Foto: Tarragona21

Una parella, fent-se un selfie en un racó de l’exposició. Foto: Tarragona21

Un arrossejat popular, la segona Edició FesTapa, ha anat acompanyat de dj Samuel EME, amb música dels 80. Aquesta tarda, súper tobogan gegant al carrer Jujol, i al vespre, doble concert amb els Buhos i Itaca Band per cloure les festes.