.

.

TOTS 21

Imatge d’una de les anteriors proves de l’Eutiches. Fotos portada i interior: bikingpoint.es

Els Pallaresos afronta el proper 1 d’octubre la primera edició de la BTT Eutiches Bicking Point centrada en la localitat del Tarragonès. La prova és la novena edició que se celebra, però aquest cop, l’Ajuntament dels Pallaresos ha volgut capitalitzar-la, i així s’ha decidit a organitzar-la. De la part tècnica se n’ocupa la firma Bickingpoint.

Consta de dues distàncies: 30 i 50 quilòmetres en BBT pel terme municipal i per termes municipals de pobles del voltant. Un petit recorregut discorrerà per carrers dels Pallaresos. La sortida es farà a les 9 del matí des del camp de futbol. Serà ideal per recórrer part dels paratges naturals del Tarragonès.

El regidor d’Esports, Antoni Tenorio, ha explicat a Tarragona21 que l’Ajuntament «està instaurant en aquest mandat la idea d’apostar fort per l’esport de manera que Els Pallaresos sigui un referent anual en diverses disciplines esportives».

Cartell anunciador de la cursa

Així, la gran aposta de l’estiu va ser l’Eternal Running, una barreja d’esport, joc i ‘Humor Amarillo’ que se celebra en diferents llocs del món, que va tenir un  fort impacte i va reunir 2.500 persones. Per més endavant es prepara un esdeveniment relacionat amb el futbol sala.

«No es tracta només de practicar l’esport, sinó de fer-ho en família i amb els amics», subratlla Tenorio. «Volem que un seguit de propostes quedin arrelades al poble».

En coincidir de data amb elr eferèndum, l’Ajuntament ha decidit donar festa als equips de Brigada i vigilants municipals, que treballen voluntàriament aquells diumenges on hi ha esdeveniments especials: «Hem pres aquesta decisió perquè no hi hagi confusió ni se’ns acusi d’utilitzar-los per al referèndum», ha destacat Tenorio.

Els recorreguts

L’Eutiches recull el nom d’una quàdriga de Tarraco molt famosa de l’època romana. Constarà de dos recorreguts:

El recorregut Quadrigues 2017 segueix en la seva majoria el traçat de la Quadrigues anterior exceptuant la pujada a Sant Simplici i quilòmetres següents que generen un bucle que no faran els participants del Recorregut Bigues.

Per tant es gaudirà de la bellesa però també de la duresa dels camins i senderons de la zona del Pont del Diable, fent el bonic sender aeri de Els Pallaresos només sortir, la temible pujada del gas que tot i ser curta ja es un repte pujar-la sense posar peu a terra.

Un cop es travessala carretera es farà cap al Gurugú per a baixar cap a boscos i després cap a Monnars i direcció el Mèdol, per pujar a Sant Simplici, i també el DH d’Ardenya per tornar a pujar el camí de la Xaconera i baixar pel camí de la balla cap al segon avituallament a l’alçada del camp de golf per, posteriorment, reprendre la tornada cap a Mas d’Enric i d’allà es torna al Pont del Diable i cap a la meta.

 

El recorregut Bigues serà similar, però amb una distància més curta.

Més informació en aquest enllaç.