.

Prop d'un centenar de pagesos del sector de la fruita seca van tallar la C-14 a Alcover. Foto: ACN

Prop d'un centenar de pagesos del sector de la fruita seca van tallar la C-14 a Alcover. Foto: ACN

Els pagesos de la fruita seca tornen altre cop a les carreteres. El sindicat Unió de Pagesos (UP) prepara una nova mobilització de tractors a Salou, el cor de la Costa Daurada, pel cap de setmana 19 i 20 de juliol. Els productors ja van tallar la C-14 a Alcover aquest diumenge passat i van organitzar una tractorada a Reus, el 21 de juny. El responsable nacional del sector de la fruita seca d’UP, Rafael Español, ha explicat a l’ACN que les accions s’intensificaran si els polítics no afronten els pagaments pendents del sector. En aquest sentit, UP es mostra escèptica del què pugui donar de si el debat monogràfic sobre agricultura al Parlament el pròxim 9 de juliol, pel qual preparen una acció puntual.

Entre aquest divendres i dissabte el sindicat concretarà quina acció duran a terme en el marc del ple del Parlament. “Són debats que tothom aprova, però no es fa res, el conseller ha volgut convocar aquest debat, caldrà veure què en sortirà”, critica Español.

També falta per concretar quin dia -entre dissabte o diumenge- es durà a terme la tractorada a Salou. Español ha avançat que la manifestació passarà pel passeig Marítim i, molt probablement, s’abocaran sacs d’avellanes en el seu punt final.

Els pagesos convocaran una assemblea al Morell, el dijous 17, per acabar de decidir aquest calendari. “Ens sap greu molestar la ciutadania, però si els polítics no fan res, ens veurem obligats a fer accions més radicals”, ha advertit el portaveu sindical.

UP es queixa de les retallades previstes en el nou Pla de Desenvolupament Rural (PDR) i avisa al Govern que no queda gaire temps de maniobra, donat que el PDR s’ha de presentar a Europa aquest mateix mes de juliol, segons diu Español.