TOTS 21

Vista general de la platja de Llevant de Salou amb només algunes persones passejant vora el mar. Foto: Roger Segura

El temps no ha acompanyat en el primer dia de la fase 2 a la Costa Daurada i les platges han mantingut un aspecte desèrtic fins al migdia. Tot i que la pluja ha remès amb el pas de les hores, el cel s’ha mantingut ennuvolat i, tret de comptades excepcions, els ciutadans han preferit esperar a una altra ocasió per estendre les tovalloles i gaudir d’un bany. A la platja de Llevant de Salou (Tarragonès) aquest dilluns al matí tot just hi havia un degoteig de persones passejant vora l’aigua i al passeig. No hi havia ni rastre d’un ambient de sol i platja més propi d’aquesta època de l’any. «Sembla una imatge pròpia del mes de desembre», es lamentava en George, l’encarregat de l’establiment Caffe di Mare, de moment només amb clients de la regió.

Amb motiu del pas a la fase 2, aquest establiment ja ha pogut obrir les taules de l’interior del local amb un aforament del 40%, que se sumen a les de la terrassa –en aquest cas amb un 50%. Tot i això, de moment només poden rebre clientela del territori. «Ens va força regular, però no ens podem queixar. Durant el cap de setmana tenim gent, però les coses no són com haurien de ser per a nosaltres», assenyala.

A més, l’encarregat de Caffe di Mare explica que fins ara els ciutadans han respectat les franges horàries i que confia que ara puguin venir «tot el dia» a la platja i a prendre alguna consumició. L’esperança, però, és que al juliol puguin començar a venir els turistes estrangers i que tinguin feina fins a la tardor. «La nostra perspectiva és que es podrà allargar una mica la temporada», apunta en George.

Des d’aquest dilluns les platges de Salou estan obertes i es pot gaudir del bany recreatiu. També s’hi pot fer esport o activitats d’esbarjo, sempre, individualment, i mantenint els dos metres de distància interpersonal. Els serveis municipals com dutxes, rentapeus i jocs infantils es mantenen tancats, així com els lavabos. Tampoc no podran accedir a la platja grups integrats per més de 15 persones.

En paral·lel l’Ajuntament preveu implementar una aplicació web que permetrà saber en temps real l’ocupació de les platges del municipi per tal de minimitzar el risc de contagi de covid-19. El municipi dividirà les platges per zones i identificarà amb els colors verd, taronja i vermell quines platges compten amb més o menys aforament. La Policia Local i els vigilants de cada platja controlaran els accessos a cada zona.

Roger Segura – ACN