.

.

TOTS 21

La regidora Teresa Gomis, sortint de l'Ajuntament acompanyada de l'alcalde, Carles Pellicer. Foto: Fabián Acidres / Reusdigital

La regidora Teresa Gomis, sortint de l’Ajuntament acompanyada de l’alcalde, Carles Pellicer. Foto: Fabián Acidres / Reusdigital

El jutge del cas Innova, Diego Álvarez de Juan, prendrà declaracions dels nou detinguts en l’operació ‘Curatio-Cirurgia’ a partir d’aquest dijous al matí, segons han confirmat fonts de la Guàrdia Civil a Reusdigital.cat. Els detinguts es troben, a hores d’ara, a la comandància del cos policial estatal a Tarragona on hauran de passar una segona nit abans de comparèixer davant el magistrat, que veu indicis de falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d’influències i blanqueig de capitals.
La investigació del jutge té a veure amb la peça número 4 del cas Innova, que investigaria la presumpta contractació irregular pública del Grup Salut de l’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa Sagessa, i que està sota secret de sumari. En una altra peça, la 2, el magistrat analitza la construcció del nou Hospital de Sant Joan. De la detenció de la primera tinent d’alcalde i consellera delegada del Grup Salut, Teresa Gomis, es dedueix que les suposades irregularitats s’haurien produït també durant el mandat del govern entre CiU i PP, a més de l’anterior comandat pel PSC.

Els altres detinguts són Joan Maria Benet, exdirector general de Sagessa en funcions; Lluís Nualart, exadjunt a la presidència de Sagessa; José Augusto García Navarro, exdirector de l’Hospital de Sant Joan i del grup sanitari; Enric Agustí, exdirector general de Sagessa; Luis Márquez, empresari de Traider SL; Miquel Ángel Puig, director gerent d’Activa Mutuas; Carles Abelló, director econòmic i financer de Sagessa, i Antoni Foz, director de logística del grup.

L’operació va comptar amb la presència de 150 agents de la Guàrdia Civil, que van realitzar registres a l’Ajuntament de Reus, l’Hospital de Sant Joan, l’Institut Pere Mata, l’Hospital Comarcal d’Amposta, els ajuntaments de Cambrils i Amposta, la seu d’Activa Mutuas 2008 a Tarragona, l’empresa Ambulàncies Reus i a diversos domicilis i empreses de Valls, la Selva del Camp, Riudecols i la Torres de l’Espanyol.

Enrique Canovaca. Reus Digital. Diaris Digitals de Catalunya