.

.

TOTS 21

Els Nois de la Torre han posat llacet a una de les seves millors actuacions en descarregar el 5 de 7 i el 3 de 7 carregat per sota.

Els Nois de la Torre recordaran durant molt de temps la Diada de Santa Rosalia d’aquest diumenge, un dels actes emblemàtics de la Festa Major de Torredembarra. Han posat llacet a una de les seves millors actuacions en descarregar el 5 de 7 (un dels objectius marcats en vermell per la jornada) i el 3 de 7 carregat per sota (per primer cop des de 1982), encara que en aquest darrer cas a la ronda de repetició perquè en el primer intent l’enxaneta ha fet l’aleta abans que els segons s’acabessin d’aixecar del tot. A més, han descarregat en primera ronda un 4 de 7 amb agulla i han tancat actuació amb un 5 de 9.

El 3 de 8 dels Xiquets de Tarragona.

L’actuació dels Xiquets de Tarragona

Pel que fa a la resta de colles, els Xiquets de Tarragona tenien com principal objectiu descarregar el 3d9f, castell que han hagut de desmuntar en segona ronda quan entraven dosos: l’estructura no oferia les bones sensacions dels assajos i els de Sergi Feijoo han optat per la prudència i per evitar ensurts.

Els matalassers han obert l’actuació amb el 4d8a que no completaven des del juliol. Castell molt ferm pels pisos inferiors, però que s’ha tancat una mica per dalt. Tot i això l’han pogut descarregar sense moltes complicacions. A continuació han optat pel 3d9f, castell que han desmuntat, ja que no presentava molt bones mides. El cap de colla Sergi Feijoo, ha assegurat que “no s’ha mostrat la feina feta a assaig amb aquesta estructura”. En aquest sentit ha afegit que “la decisió de tirar a baix el 3d9f l’han pres perquè no volien caure. Ja tenen ganes d’assolir-lo i ensenyar-lo a plaça, tot i que sense pressions”.

Tot i aquest entrebanc els matalassers han descarregat, després, el 5d8 i el 3d8 amb solvència i el pd7f. L’espadat, que no descarregaven des de Sant Joan, l’han hagut de treballar a la sortida de l’enxaneta, però ha mostrat un bon estat de forma.

Pel que fa a les altres dues colles participants en la Diada, els Nens del Vendrell han completat una tripleta clàssica de 8, amb el 3 de 4 de 8 i el 2 de 7. També han descarregat el pilar de 6. I pel que fa als Castellers de la Vila de Gràcia, debutants a Torredembarra, han fet el 5 de 7, el 4 de 8, el 2 de 7 i el pilar de 5.