.

.

TOTS 21

Hermanos Ferrández van deixar els espectadors meravellats el segon dia del Concurs de Focs Internacionals de Tarragona, en què van demostrar ser uns experts en el llençament de focs moderns i digitalitzats. La precisió combinada amb la força i la vistuositat dels elements van permetre connectar amb el públic des del primer minut. El cel es va omplir d’estels, cors, siluetes de peixos, bolets, palmeres, rams de flors i altres formes indescriptibles que van omplir del cromatisme adequat i elegant el cel de Tarragona.

La Punta de la Platja del Miracle va lluir també amb la varietat de focs aquàtics que apareixien per sorpresa i des de qualsevol punt de l’horitzó del mar. La històrica pirotècnia murciana, que participava per primer cop al concurs, va llençar un total de 769 quilos de pólvora. Suficients per fer aparèixer i desaparèixer en qüestió de segons els focs -com si es tractés d’un truc de màgia- i, a la vegada, intercal·lar l’espectacularitat de la proposta amb petites tronades que van trobar el seu punt més àlgid en el tram final.

Ahir la platja del Miracle i el Balcó del Mediterrani presentaven un aspecte molt millor, amb milers de visitants que no es van perdre la cita.

Aquesta nit serà el torn de la pirotècnia italiana Martarello, que vol repetir la victòria que van aconseguir l’any 1997. Des de llavors ha plogut molt i, de ben segur, que ho tindran difícil per superar el llistó dels murcians.

Josep Cartanyà / Infocamp.cat (Grup de Daris Digitals de Catalunya)