.

.

TOTS 21

Els mossos han pogut retornar la majoria dels mòbils sostrets als seus propietaris

Els mossos han pogut retornar la majoria dels mòbils sostrets als seus propietaris

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Salou van detenir aquest dilluns un home i una dona, de 22 i 20 anys respectivament, tots dos de nacionalitat espanyola, ell amb domicili desconegut i ella amb veïnatge a Madrid, com a presumptes autors de 13 furts de telèfon mòbil.

Els fets van tenir lloc en una discoteca de Salou durant la nit matinada de diumenge a dilluns. Els mossos que, de paisà, es trobaven fent un dispositiu de prevenció a la zona d’oci del municipi van contactar amb els vigilants de seguretat de la discoteca i van accedir al local per fer comprovacions.

Els mossos amb l’ajuda dels vigilants van localitzar una parella a l’interior del local que segons diversos indicis podrien estar cometen furts a la discoteca. Així, els agents van fer sortir les dues persones i van escorcollar-les.

A la bossa de mà que portaven, els mossos van trobar 13 mòbils de diferents marques, molts d’ells de gamma alta, una cartera amb diners i documentació d’una dona i un targeter amb documentació diversa.

Mentre els mossos identificaven aquestes persones, una noia va sortir de la discoteca i va informar els agents que els identificats havien intentat sostreure-li la bossa de mà però que no ho havien aconseguit i havien marxat.

Els mossos van detenir els dos identificats com a presumptes autors de 13 delictes de furt. A més, durant la mateixa matinada els mossos van poder localitzar nou de les víctimes del furt i retornar-los els seus mòbils així com la cartera sostreta. L’endemà a comissaria, els mossos van retornar un desè mòbil sostret a la seva propietària.

Durant els dies posteriors a les detencions, els agents van fer gestions per localitzar els propietaris dels terminals i poder-los lliurar els seus mòbils però encara queden tres telèfons mòbils pendents de retornar. El detingut, que tenia tres antecedent per altres cossos policials, i la detinguda van passar dimarts a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Consells per evitar furts en zones d’oci

Eviteu fer ostentació dels telèfons mòbils en zones de molta concurrència. Per guardar els dispositius, feu servir bosses de mà amb un sistema de tancament segur com ara les cremalleres i assegureu-vos que la porteu correctament tancada. També és recomanable que porteu les bosses de mà creuades al davant, de manera que no la perdeu de vista en cap moment. Mentre que esteu en zones d’oci intenteu guardar el mòbil en butxaques interiors.