.

Dos vehicles dels Mossos davant la presó de Tarragona. Foto:ACN

Dos vehicles dels Mossos davant la presó de Tarragona. Foto:ACN

Els Mossos d’Esquadra de Tarragona han reconegut a Reusdigital.cat que van cometre una errada en la introducció de les dades de l’home condemnat a tres anys de presó, per un jutjat de Barcelona, i que va desembocar en la detenció il·legal del jove marroquí, resident a Bonavista, Mohamed E. Segons fonts de la policia autonòmica, el nom, cognom, la data de naixement, i el número de residència del condemnat i el detingut coincidien, el que va donar peu a l’equivocació tant seva com de la Guàrdia Urbana. Per tant, l’hauria comés l’agent que va introduir malament les dades del condemnat.

Les fonts dels Mossos d’Esquadra asseguren que el cap de la comissaria de Tarragona, Jaume Moron, ha trucat a l’afectat per demanar-li disculpes. Fonts de la família confirmen a aquest mitjà haver rebut la trucada i que Mohamed E. els ha desviat cap a la seva advocada.

D’altra banda, des dels Mossos recalquen que el detingut de forma irregular mai va estar en contacte amb d’altres reclusos de la presó de Tarragona i que va estar esperant a una sala fins que es va solucionar la situació. La direcció general de la policia autonòmica ha obert una investigació interna per esclarir els fets.

Reusdigital/Grup de Diaris Digitals de Catalunya