TOTS 21

Un agent dels Mossos d’Esquadra obrint pas a un autocar interurbà de la línia Reus-Tarragona en un control situat a la T-11, a l’entrada de Tarragona. Foto: Roger Segura

Els Mossos d’Esquadra tenen en marxa un ampli dispositiu per garantir el confinament municipal que ha entrat en vigor aquest dijous a Catalunya i que s’allargarà almenys durant deu dies, amb l’objectiu de frenar la transmissió de la covid-19. La policia catalana ha activat un desplegament amb 258 controls en carreteres principals i secundàries de la xarxa viària, de dia i de nit. El cos policial es coordina amb les policies locals amb l’objectiu de fer comprovacions selectives a les entrades i sortides de les poblacions, com les que feien aquest matí a la carretera T-11, a l’entrada de Tarragona. A més, també hi ha revisions als accessos de les estacions de transport públic per garantir que els desplaçaments s’ajusten a les noves mesures.

Des d’aquest dijous només es podrà sortir de la localitat de residència per motius de causa major, com per exemple anar a treballar, a estudiar, a un hospital o assistir a una persona dependent. A diferència del període nadalenc, no s’autoritza sortir del municipi -fins ara ho ha estat de la comarca- per anar a una segona residència.

ACN