.

.

TOTS 21

Els agents van detenir sis homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Foto: Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell van desmantellar, el dimarts 18 i el dimecres 19 d’octubre, dues plantacions de marihuana a l’interior de dues naus industrial als municipis d’Olesa de Montserrat i Riudoms i van detenir sis homes, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar el mes de setembre quan investigadors de la comissaria de Martorell van tenir coneixement que en una nau industrial d’Olesa de Montserrat hi havia una possible plantació de marihuana al seu interior. Cal esmentar que, mesos enrere, els mateixos agents ja havien desmantellat una plantació en aquesta nau.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van comprovar que la nau, que es trobava llogada, tenia les finestres cobertes amb plàstics i que s’escoltava el soroll continuat d’extractors a l’interior. Així mateix, van aconseguir localitzar una segona nau industrial, gestionada pel principal investigat, on hi havia una segona plantació de marihuana, al municipi de Riudoms, al Baix Camp. El consum d’electricitat d’ambdues era molt elevat i es feia a través d’escomeses il·legals, amb el consegüent risc d’incendi.

Finalment, el 18 d’octubre en el moment que un vehicle es va apropar a la nau d’Olesa de Montserrat, els agents el van aturar i escorcollar. Les persones que hi havia a l’interior de la nau, en adonar-se’n de la presència policial, van tancar la porta amb baldons, intentant evitar així l’entrada de la policia. Al seu interior els agents van localitzar diverses estances plenes de plantes de marihuana i una altra per assecar els cabdells. Així mateix van localitzar amagats al seu interior quatre homes, que tenien cura de plantació, motiu pel qual tots cinc van quedar detinguts com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

El dia següent, sota la tutela del Jutjat d’Instrucció número 4, en funcions de guàrdia es va realitzar les entrades i escorcolls a les naus industrials de Riudoms, Olesa de Montserrat i al domicili del principal investigat.

En el marc dels escorcolls, els agents van localitzar gairebé 3.000 plantes i 22 quilograms de cabdells de marihuana, amb un valor aproximat de 100.000 euros al mercat il·lícit així com la infraestructura necessària pel seu cultiu.

Al domicili es va localitzar i detenir el principal investigat i es van comissar 1.000 euros en efectiu.

Els sis arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb la retirada dels passaports, i l’obligació de comparèixer cada 1 i 15 de mes al jutjat.

Redacció