.

.

TOTS 21

Un agent de la Policia Marítima dels mossos recupera de l’aigua les tonyines llençades des d’una embarcació esportiva al port de l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Mossos d’Esquadra

La Policia Marítima dels Mossos va denunciar aquest diumenge el patró d’una embarcació d’esbarjo a l’Hospitalet de l’Infant per pesca prohibida de tonyina roja. Els agents estaven efectuant controls de documentació i de pesca al Club Nàutic de la població quan van detectar una embarcació esportiva a la bocana del port que, al veure’ls, va virar 180 graus. Al mateix temps, des de la nau van llençar per la popa uns peixos que es trobaven en una nevera. Els mossos van indicar al patró de l’embarcació que atraqués al costat de la seva posició i el van identificar el patró. Tot seguit, van comprovar que els exemplars que l’home acabava de llençar al mar eren quatre tonyines roges, que pesaven en total més de tres quilos.

Per tot plegat, els mossos van denunciar el patró de l’embarcació i van intervenir les quatre tonyines i també les dues canyes de pescar utilitzades.

En el comunicat policial, els Mossos recorden que des del 2008 la tonyina roja disposa d’un Pla de recuperació específic de l’espècie davant la reducció dels exemplars al mar Mediterrani i a l’oceà Atlàntic. Actualment, la seva pesca està estrictament regulada i l’incompliment d’aquest pla pot comportar infraccions greus previstes a la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes de Catalunya o de la Llei 3/2001 de pesca marítima estatal.

ACN