.

.

TOTS 21

Pla general d’un carrer tallat pels Mossos arran de l’escorcoll al domicili a Alcover del pistoler que va ferir quatre persones aquest dimarts a Tarragona. Foto: ACN

Efectius dels Mossos d’Esquadra han escorcollat aquest dimecres a Alcover (Alt Camp) el domicili del pistoler que aquest dimarts va ferir greument tres excompanys de feina i un agent dels mossos. L’operatiu s’ha iniciat aquest al matí i hi han participat, entre d’altres, tècnics especialistes en desactivació d’explosius (TEDAX) del cos davant la sospita que podia estar fabricant i emmagatzemant aquests materials a casa seva. També s’han desplaçat efectius de la policia científica i diverses dotacions dels bombers. L’agressor, que va utilitzar diverses armes de foc en l’atac, continua hospitalitzat en estat crític després de ser abatut per agents del GEI dels Mossos quan es trobava atrinxerat a l’interior d’una masia de Riudoms.

L’escorcoll s’ha allargat fins els volts de les set de la tarda. Els policies han trobat un armer en el qual l’agressor podria haver emmagatzemat armes i altre tipus de material i els Bombers hi han treballat amb una radial durant una bona estona. L’operatiu ha despertat expectació entre els veïns de la zona, i durant el matí els Mossos han tallat l’avinguda Maria on hi ha l’immoble per precaució davant la possibilitat que hi hagués explosius.

L’immoble on vivia el pistoler, amb la presència de Bombers i Mossos d’Esquadra. Foto: Eloi Tost

Una de les persones que ha estat fent guàrdia tot el dia ha estat Josep Maria Figueras, el propietari del pis on vivia el pistoler. La seva intenció era entrar a l’immoble per veure en quin estat estava, però al final els agents no li ho han permès i ho haurà de fer un cop ho autoritzi el jutjat.

Figueras ha explicat que l’home hi vivia des de feia més de cinc anys i que a l’agost se li havia acabat el contracte. El propietari volia recuperar l’immoble per cedir-lo a un conegut, però des d’aleshores l’agressor havia allargat la seva estada mentre trobava un nou habitatge. “Pagava un import baix i no volia deixar el pis perquè tot el que trobava era molt més car”, ha relatat. Finalment, dijous de la setmana passada, el va informar que n’havia aconseguit un a la Selva del Camp i precisament aquest dimarts havien quedat perquè li retornés les claus. Una trobada que no es va produir.

“No havia tingut cap problema amb ell”, ha explicat Figueras, que també ha reconegut que no sabia que l’home tenia armes. Alhora, el propietari ha apuntat que en diverses ocasions l’autor del tiroteig li havia comentat que a Securitas no el tractaven bé, tant a nivell laboral com salarial.

Eloi Tost