.

.

TOTS 21

Imatge de la presentació del Music Festival Vila-seca 2016. Foto: Cedida

Imatge de la presentació del Music Festival Vila-seca 2016. Foto: Cedida

L’Associació Internacional Piano-First organitza la sisena edició del Music Festival Vila-seca en col·laboració amb la Fundació Auditori Josep Carreras de Vila-seca i de la Diputació de Tarragona. Recitals i classes magistrals impartides per pianistes i pedagogs de gran renom internacional configuren el programa d’aquest festival, que tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca (plaça de Frederic Mompou, 1) entre els dies 9 i 16 de juliol.

La Diputació de Tarragona dóna suport a aquest esdeveniment, que representa una oportunitat immillorable tant per als professionals de la música com per als amants d’aquest art. Així s’ha posat de manifest durant la roda de premsa celebrada aquest migdia a l’escenari de l’Auditori Josep Carreras, on han pres part el president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep Maria Pujals; el president de l’Associació Internacional Piano First, Pierre Réach i el coordinador del Music Festival 2016, el pianista Karst de Jong.

El Vila-seca Music Festival torna a portar, enguany, a tres grans figures internacionals: Edith Fischer, Jean-Marc Luisada i Paul Badura-Skoda.

La pianista xilena Edith Fischer va ser la deixebla més destacada de Claudio Arrau i una de les intèrprets de més renom dels últims cinquanta anys, guanyadora del Concurs Dinu Lippati i fundadora del festival de piano de Blonay, a Suïssa, juntament amb el seu espòs Jorge Pepi Alós, que també estarà present en aquest festival a Vila-seca. Fischer és una de les grans intèrprets de l’obra de Beethoven i de Ravel.

Jean-Marc Luisada és professor de la prestigiosa Ecôle Normale de París i un gran expert en l’obra de Chopin, havent estat guanyador del Premi Chopin de Varsòvia el 1985. Va ser també un deixeble destacat de Paul Badura-Skoda. És una gran oportunitat de poder-lo sentir interpretant aquest compositor i de poder-lo tenir a Catalunya impartint aquestes classes magistrals.

És un immens privilegi tenir a Paul Badura-Skoda de nou al nostre país. Un pianista llegendari format amb Edwin Fischer, un dels màxims exponents de la gran escola vienesa del piano, en la qual excel·leixen les seves interpretacions de Mozart i de Schubert, que ha tocat per tot el món en més de cinquanta anys de carrera i oferint versions úniques d’un rigorós criteri històric de les seves obres amb els pianofortes de l’època. Haydn, Brahms i Chopin també són compositors que formen part del seu extens repertori. Vila-seca ens brinda de nou una ocasió excepcional de poder-lo sentir al nostre país i de què ofereixi el seu mestratge als músics més joves.

El festival també comptarà amb la participació de Jorge Pepi Alos, Juan Lago, Franck Ciup, Chenxi Li, Karst de Jong, Marcel Baudet, Pierre Reach, Cecilio Tieles, Tamayo Ikeda, Patrick Zygmanowski i el Duo Ykeda que oferiran diversos concerts i classes magistrals a 45 alumnes que s’han inscrit per a poder perfeccionar la interpretació amb ells.

Josep Maria Pujals, president de la Fundació Auditori Josep Carreras, ha agraït a la Diputació de Tarragona el seu suport a aquest projecte i a Piano First pel fet que segueixi confiant en la demarcació per portar-hi professionals de la música de primer nivell.

Per la seva banda, Pierre Réach, president de l’Associació Internacional Piano-First, ha destacat la figura de l’impulsor d’aquest certamen, el mestre Paul Badura-Skoda, que amb 89 anys és l’ànima d’aquest festival i una gran referència per a tots els joves que assistiran a les seves masterclasses.

Per últim, Karst de Jong, coordinador del Music Festival, ha fet referència a la gran oportunitat que tenen els joves d’aprendre dels grans mestres d’arreu del món i també ha recordat que enguany les masterclasses seran de nivell avançat o júnior per als pianistes més joves.