.

.

TOTS 21

Estudiants al Campus Catalunya de la URV, a Tarragona. Foto: URV

Estudiants al Campus Catalunya de la URV, a Tarragona. Foto: URV

La Universitat Rovira i Virgili ofereix 58 màsters universitaris i interuniversitaris, a més de deu de formació permanent, per al curs 2023/24, que configuren un ampli ventall que abasta tots els àmbits de coneixement. Amatent als grans reptes i desafiaments de la societat actual, l’oferta de màsters de la URV dona gran rellevància a la formació pel que fa a les noves tecnologies, en un moment en què conceptes com la intel·ligència artificial i la gestió de dades es consoliden com una realitat que es va introduint en molts sectors. D’aquest camp en formen part, per exemple, el Màster en Intel·ligència Artificial, el Màster en Enginyeria de la Seguretat Informàtica i Intel·ligència Artificial, el Màster en Gestió d’Empreses Tecnològiques, el Màster en Nanociència, Materials i Processos i el Màster en Ciència de Dades Biomèdiques, estrenat amb molt bona acollida aquest curs. 

Per altra banda, en una societat que s’enfronta al repte de l’escalfament global, el canvi climàtic i la sobreexplotació de recursos i fonts d’energia convencionals, la URV contribueix a la recerca i formació al voltant de noves estratègies i tecnologies que portin a la neutralitat climàtica amb el Màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica, el Màster en Tecnologies de l’Hidrogen, el Màster en Tecnologies del Vehicle Elèctric i el Màster en Sistemes i Tecnologies de Conversió d’Energia. 

Preinscripció i informació
La preinscripció als màsters de la URV estarà oberta fins al 31 de maig i es pot fer a urv.cat/mastersCom a novetat d’aquest any, la URV organitza la primera setmana de sessions informatives dels màsters i postgraus, que tindrà lloc del 24 al 28 d’abril. Són sessions informatives en línia per teams, a les quals cal inscriure’s en aquesta pàgina, en què també hi ha tota la informació al respecte. Les sessions tenen una durada d’entre vint i trenta minuts, més el torn de preguntes i respostes, i l’idioma serà en funció de la titulació. 

La principal novetat quant a l’oferta de màsters és el Màster universitari en Creació i Administració d’Empreses en un Entorn Globalitzat, el primer que s’organitza des d’un centre adscrit a la URV, en aquest cas IGEMA. Aquest màster forma professionals capaços de comprendre l’abast de l’impacte dels entorns globals i complexos en la creació i l’administració d’empreses a escala local, nacional i internacional, així com la interconnexió de l’ecosistema empresarial amb les dinàmiques polítiques i socioeconòmiques globals.  

Per altra banda, la nova legislació d’accés a l’advocacia estableix canvis substancials en la formació universitària habilitadora, de manera que el màster existent fins el curs 2022/23 se substituirà pel nou Màster universitari en Advocacia i Procura, que la URV oferirà ja el proper curs.