.

Banyistes de Salou, al passeig Miramar, sorpresos per la breu, però intensa tempesta d'aquest matí

Els Bombers de la Generalitat han rebut una cinquantena d’avisos d’incendi en zones de vegetació a causa dels llamps entre les set i les deu del matí d’aquest divendres. La majoria de focs eren de petita envergadura i s’han concentrat a les comarques del prelitoral de Tarragona i les Terres de l’Ebre i a la Catalunya Central.

Com que moltes de les columnes de fum s’han registrat simultàniament els bombers han prioritzat els recursos en funció del potencial d’afectació del territori. Entre els incendis registrats destaca un foc a Veneciana, que ha començat a les nou del matí en una pallissa ubicada al quilòmetre sis de la carretera BV-1001, on hi ha treballat quatre dotacions terrestres dels bombers.

Els Bombers de la Generalitat han fet rutes de seguiment a les zones on s’ha registrat més activitat elèctrica amb diversos helicòpters i personal del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) per tal de detectar si havien causat algun incendi. Així mateix, durant el dia diversos avions de vigilància i atac sobrevolaran les zones amb poca visibilitat.

Set avisos a l’Alt Camp

A la comarca de l’Alt Camp s’han registrat set avisos, concretament als municipis de la Llacuna, la Riba, Vila-Rodona, Querol, el Pont d’Armentera i Aiguamúrcia. A la comarca del Baix Camp hi ha hagut sis avisos per columnes de fum a Riudecols, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Riudecanyes i Arbolí.

Fora de Tarragona, a l’Anoia s’han produït cinc incendis, a la Llacuna, Santa Maria de Miralles, el Bruc, Sant Martí de Tous i Veciana. Al Baix Llobregat s’han registrat quatre avisos, als municipis de Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

Al Priorat s’han registrat quatre incendis, dos a Falset, un a Cornudella de Montsant i un a Poboleda. Al Bages els Bombers han rebut quatre avisos als municipis d’Avinyó, Gaià, Castellfollit del Boix i Sant Mateu de Bages.

Al Baix Empordà els Bombers han apagat tres petits incendis, dos a Castell Platja d’Aro i un a Santa Cristina d’Aro. Al Baix Penedès s’han rebut tres avisos, dos al Vendrell i Montmell.

A l’Alt Penedès n’hi ha hagut dos, un a Mediona i un a Sant Quintí de Mediona. A la Conca de Barberà els Bombers han sufocat dues columnes de fum, una a Montblanc i l’altra a el Sarral. Al Tarragonès s’han registrat dos avisos, un a Roda de Barà i l’altra Tarragona. Al Maresme els incendis s’han registrat a Alella i Argentona. A la Ribera d’Ebre n’hi ha hagut un a Vinebre.

Al Baix Ebre se n’ha registrat un a Tortosa. Al Vallès Occidental s’ha registrat un incendi a Vacarisses. A l’Urgell hi ha hagut una columna de fum a Anglesola. També s’han registrat incendis a Pinell del Solsonès i a Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental).

La central de Vandellòs-II

D’altra banda, la tempesta ha provocat una parada no programada del reactor en la central nuclear Vandellòs-II, sense que hi hagi hagut incidents, per la pèrdua de la línia elèctrica de 400 Kv. En les properes hores es preveu tornar a sincronitzar-la a la xarxa elèctrica.

La sobtada i breu tempesta ha agafat per sorpresa els banyistes, com per exemple a Salou, que han hagut de fugir a refugiar-se. Posteriorment, ha tornat a lluir amb força el sol.