.

.

TOTS 21

Els estudiants poden experimentar en un laboratori professional. Foto: Tots21

Els estudiants poden experimentar en un laboratori professional. Foto: Tots21

Alumnes de 4t d’ESO de diferents escoles del Camp de Tarragona participen aquests dies en el programa Teen’s Lab de BASF, una iniciativa educativa que es basa en diferents grups d’experiments, tots ells amb l’objectiu de fer despertar l’interès per la química, i la ciència en general, entre els joves.

Després de tres anys d’aturada a causa de la pandèmia, enguany 462 alumnes de diversos centres acudeixen als laboratoris del Campus Sescelades de la URV, que col·labora en aquesta iniciativa des que va començar al 2014, per fer diferents experiments en un laboratori professional. El Teen’s Lab de BASF es fa durant tres setmanes, les tres setmanes que els laboratoris estan buits perquè els estudiants universitaris estan d’exàmens.

Els monitors divideixen els alumnes en grups per fer diferents experiments. Foto: Tots21

Els monitors divideixen els alumnes en grups per fer diferents experiments. Foto: Tots21

Carles Lozano, coordinador de la unitat URV Divulga, explicava que es tracta d’un “treball de reforç per complementar el contingut que els instituts ja estan donant en l’àmbit de la química”. Sis monitors de la universitat acompanyen els estudiants en les diferents activitats. “El fet de poder fer experiments en un laboratori professional com el de la URV és un reforç molt positiu per a qualsevol estudiant i té un valor afegit important per als centres”, afegia Lozano.

Estudiants de l'Institut Fontanelles de les Borges del Camp al Teen's Lab. Foto: Tots21

Estudiants de l’Institut Fontanelles de les Borges del Camp al Teen’s Lab. Foto: Tots21

Ahir un grup d’estudiants de l’últim curs de la ESO de l’Institut Fontanelles de Les Borges del Camp van omplir el laboratori del Campus Sescelades per participar en aquestes activitats. Un dels professors del centre, Jaume Espull, comentava que “quan fas veure als alumnes que la ciència està en el nostre dia a dia, comencen a tenir més interès”. “El fet de tenir accés a un laboratori com aquest és molt motivador per als alumnes. Tant de bo tinguéssim accés a més experiències com aquesta”, afegia.

Pla general del laboratori. Foto: Tots21

Pla general del laboratori. Foto: Tots21

“Poder fer experiments en un laboratori professional m’ha agradat molt. A més, canviem una mica d’ambient i això sempre és positiu”, comentava una de les alumnes. Els comentaris entre els estudiants eren molt positius i tots coincidien a valorar com una experiència molt interessant les activitats programades en el programa Teen’s Lab.

V.Tapias