.

.

TOTS 21

Abans d’iniciar la reunió de la Junta Local de Seguretat, que no es convocava des de maig del 2019, els presents han lloat la trajectòria professional del Cap de la Policia Local, Josep Muñoz, ara que és a prop de la jubilació. Foto: Ajuntament

Aquest matí, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, David Chatelain, ha presidit la Junta Local de Seguretat que no es convocava des de maig de 2019. Entre els assistents, destacar la presència del Subdelegat del Govern, Joan Sabaté, de la Directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany, del Cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, i els caps operatius de Mossos, Guardia Civil i Policia Nacional.

En el decurs de la reunió, que ha durat més de dues hores, els diferents cossos han aportat dades concretes de la seva tasca al nostre municipi, especialment important en el cas de Policia Local i Mossos doncs són els qui vetllen més directament per la seguretat ciutadana.

La sotsinspectora Carme Domènech, Cap de la comissaria de Mossos a Cambrils, ha presentat un anàlisi detallat de les dades a la nostra població, fent una comparativa del període febrer 19 – gener 20 amb febrer 21 – gener 22. Les dades demostren que les infraccions penals han baixat un 7,8%; el nombre de detinguts ha baixat un 11,1%; els delictes contra el patrimoni ha baixat un 8,1%; els delictes contra les persones han baixat un 6,6%; i l’únic aspecte que ha pujat és el dels delictes contra la salut pública que ha registrat un augment considerable com a resultat de les operacions contra el cultiu de marihuana. Amb tot, l’activitat delictiva en el seu conjunt ha baixat un 7,8%.

Pel que fa als robatoris, que són els actes delictius que més directament afecten a la percepció de seguretat, han disminuït en totes les seves variants, excepte en el cas de interior de vehicles que ha augmentat.

Destacar també que l’eficàcia de les actuacions de Policia Local i Mossos ha millorat, doncs tenint en compte els descens d’actes delictius el nombre de detinguts ha augmentat un 12%. En relació a aquest fet, una dada aportada és que del total de detinguts, el 91% són homes i només el 9% dones.

Tots els presents han destacat que la col·laboració ciutadana ha estat i és fonamental per resoldre favorablement molts dels casos així com, també, per evitar possibles actes delictius.

Pel que fa al informe de la Policia Local, destacar que han atès durant el 2021 un total de 28.831 trucades de diferent índole, el que equival a unes 80 trucades per dia. En la seva tasca de policia assistencial, són rellevants els 891 serveis de vigilància i protecció a víctimes o els 367 serveis de gestió i mediació en conflictes veïnals. En l’aspecte de trànsit, destacar que no s’ha produït cap accident mortal i que només 8 han revestit gravetat, sobre un total de 76.

El tram final de la reunió ha comptat amb la presència del president de l’AA.VV Molí de la Torre, Mariano Pérez, qui ha intervingut en representació del conjunt de les AA.VV. En la seva intervenció, ha valorat positivament la percepció de seguretat tot i que ha manifestat la preocupació que hi ha a nivell de les diferents associacions per la seguretat als habitatges particulars, als comerços i al carrer. En aquest sentit ha demanat no baixar la guàrdia i reforçar, tot el que sigui possible, les diferents patrulles que ja hi ha de vigilància i prevenció.

Redacció