TOTS 21

Imatge de la torre de control de l’Aeroport de Reus i un avió de Thomas Cook estacionat a l’aparcament el 17 de setembre. Foto: Roger Segura

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona estima que la fallida del touroperador britànic Thomas Cook ‘pot afectar molt negativament als empresaris que treballaven amb aquest operador a causa dels impagaments que es patiran’.

L’entitat reclama a les diferents administracions públiques ‘que s’impliquin per tal que, de cara a la propera temporada, es pugui suplir aquesta operativa amb altres touroperadors i companyies aèries’.

Estimen que uns 55.000 viatgers britànics havien contractat els seus viatges a la Costa Daurada mitjançant el touroperador Thomas Cook durant aquesta temporada 2019. Fins a la data, ja havien gaudit les seves vacances uns 53.000 viatgers. Així doncs, fins a final de la temporada, s’estima que mancava un 5% del total per fer la seva estança a la Costa Daurada.

Els viatgers presents a la Costa Daurada afectats per aquesta fallida ‘rebran tots els serveis contractats i seran repatriats en altres vols gestionats pel govern britànic’.

Així doncs, ‘es tracta d’una empresa amb una operativa considerable a la Costa Daurada. La FEHT ‘lamenta’ la fallida d’una empresa líder en el turisme mundial i, sobretot, la pèrdua de llocs de treball que es produiran a tot el món.