.

.

TOTS 21

La pregonera d’enguany, Elsa Punset.

La Pobla està de Festa Major. Després de l’àmplia varietat d’actes previs celebrats, aquest passat dissabte va arribar el tret de sortida oficial de la festa en honor a Sant Joan, patró del municipi. I va arribar amb una convidada mediàtica i que va satisfer l’expectació generada al municipi: Elsa Punset és la pregonera d’enguany, i va oferir una conferència-pregó molt interessant i participativa, ja que el nombrós públic que es va donar al Casal Cultural va realitzar diferents exercicis plantejats per la pregonera, qui és una de les principals referències en l’àmbit de parla hispana en l’aplicació de la intel·ligència emocional com a eina per al canvi positiu. Punset oferirà eines per aprendre a gestionar les reaccions del cervell.

Un instant del concert de Los Manolos.

La seva intervenció va tenir continuïtat festiva amb la cercavila, que va servir per animar l’ambient en les hores prèvies a l’inici d’un dels concerts més animats i alegres que es recorden al municipi: el protagonitzat per Vergüenza Ajena i Los Manolos.

Cal destacar també que, al matí de dissabte, van tenir lloc diversos actes que també van assolir l’èxit participatiu que s’està registrant en tots i cadascun de les propostes festives plantejades per l’Ajuntament. Així, tant la inauguració del nou Parc dels Gossos, com la final del Campionat de petanca organitzat pel Club Petanca La Pobla de Mafumet, com la segona etapa de la 56a Volta ciclista a la província de Tarragona, van reunir un nombrós públic disposat a gaudir de les experiències festives ofertes per l’organització.

Tots els actes de la festa van tenir una gran participació popular.

Pel que fa a diumenge, el ritme no va decaure sinó que, ben al contrari, va ser una jornada marcada per les propostes esportives i per la diversió. Tot plegat, gràcies a les dues exhibicions de gimnàstica rítmica, així com també dues refrescants propostes de caire familiar: al matí, amb el súper relliscador aquàtic per a grans i petits. I a la tarda, el Parc del Bassal va acollir l’espectacle d’animació infantil i familiar “Ball l’aigua més escuma”.

La jornada dominical va arribar al seu final amb la representació teatral i de dansa “Terra Baixa”, a càrrec de la companyia La Corranda, de Falset, que va aixecar una gran ovació degut a la qualitat de la representació.

Divendres, els Jocs seran protagonistes

Pel que fa als propers actes emmarcats en el programa festiu de Sant Joan a La Pobla, l’activitat viurà un parèntesi fins que aquest proper divendres, a les 13 hores, arribi un dels moments més esperats dels darrers anys al municipi: l’estrena de La Pobla com a seu dels Jocs Mediterranis, amb la disputa del duel futbolístic que enfrontarà les seleccions de Turquia i França.

Aquest partit tindrà continuïtat la setmana vinent amb cinc xocs més, entre els quals l’estadi pobletà acollirà una semifinal, així com els partits pel tercer i pel setè lloc de la competició futbolística dels Jocs.

Pel que fa a la pròpia activitat festiva, el divendres tindran lloc propostes infantils com el berenar i animació infantil amb l’espectacle musical “Pop per xics”, al Parc del Basal (19 h); la demostració i classe oberta de ball en línia, també al Parc del Bassal i a continuació de l’espectacle infantil; i les propostes musicals arribaran de la mà del concert tribut a El Último de la Fila, la disco mòbil amb Gabry DC, Alex Sunrise, DJ Salmer i DJ Guibbons, i el Chill out, tot un clàssic de l’estiu pobletà que en aquesta primera sessió inclourà animació musical de tribut a Amy Winehouse.

L’endemà dissabte, els pobletans gaudiran d’un ampli i variat ventall de propostes per fer temps fins l’arribada de la nit més curta de l’any. Així, al matí tindran lloc l’esmorzar popular i tradicional tirada al plat i, ja al migdia, l’espectacle infantil amb aigua i escuma “La Belluga”. En sessió de tarda, el protagonisme serà per a la música amb el concert de Festa Major protagonizat per l’Orquestra Tangara, que serà també l’encarregada d’amenitzar el ball de Festa Major al punt de la mitjanit, tot just després de l’encesa de la tradicional foguera de Sant Joan i l’espectacular Nit del Foc.

La nit seguirà ben animada gràcies a una nova sessió del chill out, en aquest cas amb l’animació musical de versions dels anys 80, i també amb la 10a edició de la Disco mòbil Living the Sound.

Diumenge, estrena de la plaça Mossèn Lluís

Així s’arribarà al diumenge 24 de juny, dia de Sant Joan, que a La Pobla serà celebrat amb la tradicional missa en honor a Sant Joan i la posterior cercavila. Així s’arribarà a un dels moments més importants d’aquesta edició 2018 de la Festa Major de Sant Joan, com serà la inauguració de la plaça Mossèn Lluís, en homenatge a l’estimat i enyorat Fill Predilecte del municipi, que va traspassar l’estiu de 2015 i que ara passarà a ocupar un lloc destacat en el dia a dia del poble, ja que donarà nom a un dels espais més destacats de La Pobla.

Finalitzat l’acte d’inauguració, el protagonisme festiu es traslladarà al Pavelló, on tindrà lloc el vermut popular i ballada de sardanes, mentre que a la tarda la música tornarà a destacar gràcies a l’espectacle infantil “Bassal Rock”, amb animació i aigua; al concert tribut a Nino Bravo i, ja a la nit, amb la tercera sessió del chill out, que oferirà l’animació musical “Quantum Sound”.

Finalment i a banda de la disputa dels Jocs Mediterranis, la Festa Major de Sant Joan 2018 a La Pobla arribarà al seu final el dilluns 25 de juny, amb dos actes tradicionals i imprescindibles d’aquesta celebració, com són la jornada de portes obertes a les instal·lacions esportives municipals, amb parc d’inflables i animació infantil; i a la tarda, la jornada infantil amb pintacares, animació infantil, escuma i música.

Després de Sant Joan, Jarabe de Palo

Finalment, cal recordar que l’ambient festiu a La Pobla no finalitzarà amb la Festa Major, ja que a continuació i durant els mesos de més calor, l’Ajuntament organitzarà un any més les tradicionals Festes d’Estiu, que inclouran com sempre la Festa del Playback, la Festa del Romesco, la Paella Popular i, enguany, el concert solidari que protagonitzaran Jarabe de Palo, amb els reusencs Doble Rombo com a teloners. La recaptació íntegra d’aquest concert serà lliurada a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

Aquest concert tindrà lloc el 14 de juliol, i s’ofereix al públic per només 10 €. Les entrades ja estan disponibles al portal Atrápalo: https://www.atrapalo.com/entradas/concierto-solidario-de-jarabe-depalo-20-anos_e4816743/