.

.

TOTS 21

Una imatge del sopar. Foto: Cedida

Una imatge del sopar. Foto: Cedida

Dia de celebracions al Col·legi de Graduats Socials de Tarragona que aquest divendres va dur a terme dos dels seus actes més destacats. D’una banda, el de la imposició de togues als nous col·legiats i de l’altra, el del seu sopar anual, en el marc del qual s’entreguen diverses distincions als membres d’aquesta institució. Un sopar que, enguany, s’ha vist marcat per una efemèride important, la del 50è aniversari del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona.

Pel que fa a la imposició de togues als nous col·legiats i col·legiades, aquest és un acte que se celebra cada dos anys i amb el qual es dona la benvinguda als seus nous membres. Enguany, han estat 10 les persones que s’han incorporat al Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, en un acte presidit per la presidenta de la Sala Quarta del Tribunal Suprem, la tarragonina Rosa M. Virolès, i en el qual també va prendre part el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Joan Perarnau.

Finalitzada la imposició de togues, va ser el moment de celebrar el també tradicional sopar anual, un esdeveniment en què prenen part els membres d’aquest col·legi professional i també, els representants d’entitats i institucions col·laboradores habituals en la tasca dels graduats socials. Un total de 300 persones van prendre part en aquesta cita que enguany, ha tingut la particularitat d’acollir un emotiu homenatge als fundadors i membres de les juntes de Govern que s’han succeït al llarg dels seus 50 anys d’història i és que el Col·legi de Graduats Socials de Tarragona va ser fundat l’any 1973.

El sopar es va iniciar, doncs, amb un lliurament de plaques commemoratives per als fundadors del Col·legi, així com per als seus expresidents i membres de Juntes de Govern anteriors. Aquest va ser el moment més emotiu de la nit, ja que va representar el retrobament de moltes de les persones que van iniciar el projecte del Col·legi, ara ja plenament consolidat.

Finalitzat el sopar va ser el moment per a l’entrega dels diversos reconeixements que s’atorguen en funció dels anys de col·legiació. Així, es van lliurar distincions a aquells col·legiats i col·legiades que porten 15, 20, 25, 30, 35, 40 i 50 anys de col·legiació ininterrompuda.

La trobada va finalitzar amb els torns de parlaments, el primer dels quals a càrrec del president dels Graduats Socials de Tarragona, un Jaume Francesch que va posar en valor la feina del gremi tot destacant que “tenim els despatxos professionals amb un nivell d’exigència i de feina molt alt i mai abans en la història de la nostra professió ens havíem sentit tan protagonistes com ara”.

Acte d'imposició de togues. Foto: Cedida

Acte d’imposició de togues. Foto: Cedida

Així mateix, Francesch també va felicitar tots els condecorats per la seva permanència ininterrompuda al Col·legi i, també, va destacar que “és important retre un homenatge als fundadors del Col·legi, per l’esforç i dedicació per tirar-lo endavant”.

Seguidament, va ser el torn de Joan Perarnau, president de l’Audiència Provincial de Tarragona, qui va posar l’accent en l’efemèride, tot destacant que “50 anys és molt i prestigia un Col·legi amb més de 250 membres i que dona un servei essencial a la província”. En aquest sentit, també va apuntar que “normalitzarem la judicatura social al territori”.

EL Sopar Col·legial va arribar al seu final amb el parlament de cloenda de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart. La consellera va felicitar els Graduats Socials pels “50 anys de defensa d’una professió essencial que exerciu amb valors molt importants”. A més, va afirmar que “els Graduats Socials sou professionals experts en les relacions socials i assumiu competències tan essencials com són les relacions laborals. La vostra tasca és essencial per a l’administració de justícia”.

La consellera també va posar l’accent en la necessitat d’acords globals, tot afirmant que “per solucionar els grans problemes de l’administració de justícia hem de fer un gran acord social entre les administracions, els agents professionals com vosaltres i la societat receptora del servei”.

En aquest sentit, Ubasart va explicar que “cal fer un salt qualitatiu en l’aplicació de noves eines, es tracta de ser el màxim d’eficients possible al servei de l’administració de justícia i els Graduats Socials hi teniu molt a dir”.

Altres autoritats que van prendre part en el Sopar Col·legial d’aquest 2023, van ser Rosa M. Virolès, presidenta de la Sala del Social del Tribunal Suprem; Joan Perarnau, president de l’Audiència Provincial Tarragona, i Montserrat Cerqueda, vicepresidenta del Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya i degana del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona.