.

.

TOTS 21

L'Aula Magna del Campus Catalunya va acollir la xerrada de Ciències Jurídiques. Foto: Tots21

L’Aula Magna del Campus Catalunya va acollir la xerrada de Ciències Jurídiques. Foto: Tots21

‘Què vols ser quan siguis gran?’. Aquesta és la típica pregunta que ens fan quan som petits i que tots canviem 500 vegades abans de tenir-ho clar. Quan arriba l’adolescència, però, la pregunta ja comença a ser més insistent i es converteix en una de les més recurrents. N’hi ha que ho tenen clar des de ben aviat, però molts adolescents comencen a estudiar el Batxillerat sense saber massa bé cap a on tirar. Un cop decidit, però, que es vol estudiar a la universitat, les jornades de portes obertes són una eina fonamental per obtenir la informació necessària per acabar-ho de decidir.

Les de la Universitat Rovira i Virgili es van dur a terme ahir a la tarda i van comptar amb l’assistència de més de 1.100 estudiants. Les diferents facultats van acollir els futurs universitaris, la majoria d’ells acompanyats dels seus pares o familiars més propers, per explicar-los els graus que poden estudiar i fer una visita a les instal·lacions.

Les presentacions dels diferents estudis s’han organitzat, enguany, en dues sessions, de 17h a 19h i de 19h a 21h. “Hem fet aquesta combinació per tal que els futurs universitaris puguin anar a dues facultats o escoles el mateix dia si encara no tenen clar el que volen estudiar”, explicava la vicerectora de Projectes Docents i Estudiants, Montserrat Pinent.

Els futurs estudiants de Dret van acudir a les jornades acompanyats de les seves famílies. Foto: Tots21

Els futurs estudiants de Dret van acudir a les jornades acompanyats de les seves famílies. Foto: Tots21

Els participants en les jornades van haver de fer una inscripció prèvia per controlar l’aforament i algunes de les facultats van haver de tancar llistes per l’alta demanda, entre elles, les de Ciències de l’Educació, Psicologia i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. Amb les dades de les inscripcions a les portes obertes, els estudis més demandats, segons fonts de la URV, són els de Ciències de la Salut, Ciències de l’Educació i Ciències Jurídiques, entre d’altres.

Al Campus Catalunya, a les 17h, es feien paral·lelament les jornades d’Infermeria i Ciències Jurídiques, ambdues amb les sales força plenes. El professorat va detallar com s’organitzen els graus, quines sortides professionals tenen i quin tipus de pràctiques i mobilitats hi ha. A més, en alguns dels graus, alumnes i exalumnes van explicar com és l’experiència d’estudiar a la URV i van atendre les preguntes dels nouvinguts.

El degà de la Facultat de Ciències Jurídiques va ser l'encarregat d'obrir la xerrada. Foto: Tots21

El degà de la Facultat de Ciències Jurídiques va ser l’encarregat d’obrir la xerrada. Foto: Tots21

Paral·lelament a les Portes Obertes presencials, l’equip tècnic d’orientació universitària de la URV organitza una xerrada informativa en línia sobre els aspectes administratius que cal saber per estudiar un grau: la preinscripció universitària, com és l’assignació de places i quines beques i ajuts poden obtenir els estudiants de primer de grau. També donen a conèixer quins serveis hi ha per aprofitar al màxim l’etapa universitària tant dins com fora de les aules.

Les d’ahir van ser les primeres Jornades de Portes Obertes de la URV d’aquest curs 2022-23. Per als que no van poder assistir-hi, la universitat n’ha organitat unes altres, aquestes en dissabte, per al pròxim 22 d’abril en sessió de matí, de 10h a 12h i de 12h a 14h. Segons explica la vicerectora, “aquestes segones jornades estan pensades per a la gent de fora de Tarragona que no ha pogut venir a les primeres”.

Amb tota la informació recopilada ahir i la visita a les instal·lacions, només cal que els futurs estudiants de la URV acabin de decidir ara quins estudis triaran.

V.Tapias