.

Un treball en joies de l'Escola de la Diputació

Un treball en joies de l’Escola de la Diputació

Fa 40 anys que la Diputació ofereix estudis de Joieria al territori, a través de la seva Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Al llarg d’aquests anys, el centre d’educació artística s’ha consolidat com un referent en aquest àmbit i Tarragona s’ha convertit en una ciutat amb una gran tradició joieria. Per commemorar aquesta efemèride, s’han organitzat una vintena d’actes, oberts a la ciutadania, que s’allargaran fins al 15 de maig. Podeu consultar el programa complert en aquest enllaç.

Joiers de prestigi mostraran aquests dies les seves creacions, juntament amb el treball d’alumnes i exalumnes de l’Escola i Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.

El programa inclou conferències, exposicions, desfilades i altres activitats relacionades amb el món de la joieria, organitzades amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat i centres educatius de nivell estatal. L’objectiu és posar en valor aquests ensenyaments especialitzats i únics a la demarcació de Tarragona.

El tret de sortida dels actes tindrà lloc aquest divendres, a les 19 hores, amb la inauguració de tres exposicions simultànies al Pati del Palau de la Diputació, al Museu d’Art Modern de institució i el Museu Nacional Arqueològic de la ciutat. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, acompanyat del diputat delegat de Cultura, Joan Olivella, presidirà l’acte d’obertura dels actes de celebració.
A les 19.00 h. Exposició Joies entre 4, al Pati del Palau de la Diputació (Passeig de Sant Antoni, 100)
A les 19.30 h. Exposició Meet me there, al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Reis, 5)
A les 20.00 h. Joies en context i Microutopies, al Museu d’Art Modern de la Diputació (Santa Anna, 8)

El Taller de Joieria de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona va néixer l’any 1975, de la mà del director Lluís M. Saumells. D’aquesta manera, es donava resposta a la necessitat d’aquest sector, que fins aquell moment es formava en tallers o en escoles de Barcelona.

Però aquests ensenyaments, únics al territori, no només han ofert a la ciutadania temaris i tècniques específiques, sinó que han apostat per la formació de qualitat de la ciutadania, fomentant-ne la creativitat, l’emprenedoria i la internacionalització a través d’exposicions, certàmens i simpòsiums.