.

.

TOTS 21

La Plaça Major de Creixell s'ha omplert de música aquest matí. Foto: Cedida

La Plaça Major de Creixell s’ha omplert de música aquest matí. Foto: Cedida

Un total de 222 nens i nenes de l’alumnat de l’escola Les Eres de Creixell han sortit avui a la Plaça Major de Creixell a celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau).

Ha obert l’acte la directora de l’escola Antònia Royo amb un breu parlament. Tot seguit, 3 nois i noes de 6è de primària han llegit el manifest per la Pau que han escrit i, a continuació, tots els infants de l’escola han cantat plegats “Volem la Pau”, una cançó escrita per David Abril.

Han cantat escolars de totes les edats. Foto: Cedida

Han cantat escolars de totes les edats. Foto: Cedida

Ha dirigit el cant la professora de música de l’escola Àngels López Sánchez. Es dona la circumnstància que l’Àngels va ser alumna fa uns anys ella mateixa de la pròpia escola.

A l’acte hi ha assistit també l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, acompanyat dels regidors Jaime Serret i Pili Romero, així com també nombrosos veïns i veïnes.

Una altra imatge de la cantada. Foto: Cedida

Una altra imatge de la cantada. Foto: Cedida

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau-DENIP, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.