.

Imatge del cotxe atrapat per la crescuda d’una riera a la Canonja. Foto: Bombers de la Generalitat

Un front de tempestes ha escombrat aquest dissabte el matí gran part de Catalunya amb precipitacions intenses, fortes ratxes de vent, nombrós aparat elèctric i alguna calamarsada puntual.

Un cotxe ha quedat atrapat en una riera de La Canonja. A Reus, en plena Festa Major de Sant Pere, la tempesta ha obligat a retardar una hora l’encesa de la Tronada, prevista per a les 11 del matí.

Els xàfecs han estat especialment intensos en comarques com el Baix CampTarragonès, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, l’Anoia i el Vallès Occidental, amb registres destacats com els 34 litres del Montmell, els 33 litres de l’Ametlla del Vallès, els 30 litres de Constantí, els 29 litres de Santa Margarida de Montbui o els 26 litres de Sabadell-Parc Agrari.

Entre les 10 i les 13 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut prop de 130 avisos pel temporal, la gran majoria concentrats a la regió metropolitana nord (70) i concretament al Vallès Occidental (50).

La majoria d’avisos als Bombers han estat per retirar arbres o branques caigudes a la via pública, alguna inundació i sanejaments de façana, cap de gravetat. Sobresurten serveis com el rescat d’un cotxe atrapat en una riera a la Canonja, estabilitzat finalment amb cintes de trinquet. O la retirada d’un arbre de grans dimensions caigut a Vic.

Fins a les 14.00 hores, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 242 trucades per 140 incidents relacionats amb l’episodi de pluges intenses, destacant les provinents dels Vallès Occidental (35,21%), el Vallès Oriental (18,31%) i el Bages (13,62%). Les poblacions amb més trucades han estat Sabadell (21), Sant Vicenç de Castellet (19), Terrassa (19), Ponts (13), Granollers (10) i l’Ametlla del Vallès (10).

ACN – Redacció