.

.

TOTS 21

 

Els dos regidors del Pdecat que governen a l’Ajuntament de Salou, Marc Montagut i Hèctor Maiquez, es mantindran ‘fidels al partit’ i no l’abandonaran per anar-se’n a Junts x Catalunya amb Carles Puigdemont, segons ha sabut Tarragona21.

Montagut i Maiquez governen sota el paraigües de Sumem x Salou, amb l’equip de la FUPs de Pere Granados, alcalde, que suma els cinc regidors restants. Montagut ha declarat a aquest rotatiu que ‘tinc claríssim que seguré al partit, jo vinc de Convergència Democràtica, sóc del Pdecat i aquí seguiré. Hem de donar suport a la direcció actual’, ha subratllat.

A Vila-seca, no s’espera canvi de partit a l’Ajuntament, que comanda l’alcalde, Pere Segura.

La directora territorial de Territori, Trini Castro, en una roda de premsa amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, en una imatge d’arxiu. Tots dos han fet el pas cap a Junts x Catalunya. Foto: Tarragona21

Altrament, quatre dels cinc directors territorials de la Generalitat a Tarragona que té el Pdecat han fet també el pas d’abandonar el Pdecat i sumar-se a Junts. Es tracta de Trini Castro -Territori i Sosteniblitat-; Carme Mansilla -Empresa i Coneixement-; Mònica Solé -Interior- i Joan Plana -Esports. No ha seguit el camí Jordi Agràs, director de Cultura. En canvi sí es manté a Junts la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Ekaterina Katcheff, que no havia estat mai militant del Pdecat.

Joan Plana ha afimat a Tarragona21 que han fet el pas ‘per solidaritat amb els presos i els exiliats i perquè és la millor opció de futur per als ciutadans de Catalunya, amb Carles Puigdemont com a president’. El grup de directors territorials jutgen inacceptable que fos l’atual direcció del partit -comandada per David Bonvehí- la que decidís fer la transició del Pdecat cap a Junts x Catalunya ‘quan en la constitució de Junts es va decidir que ho coordinessin els consellers presos’. Això explica l’origen de la crisi i el traspàs de partit, segons els directors territorials, a qui els ha sorprès que Puigdemont fes l’anunci ahir mateix.

Dídac Nadal

La gran incògnita hores d’ara al territori és quina posició prendrà el portaveu del grup municipal de Junts x Tarragona a l’Ajuntament, Dídac Nadal. Aquest no s’ha volgut pronunciar encara per no fer més soroll.

Puigdemont anunciava ahir que es donava de baixa del Pdecat per apostar per Junts x Catatunya pel fet que el seu expartit ha portat als tribunals la titularitat del nom de Junts. Un reguitzell de càrrecs i militants coneguts van, de seguida, sumar-se a l’acció, entre ells l’actual president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset; l’excap local de CDC a Tarragona, exsenador i exdiputat Jordi Sendra; el portaveu parlamentari i exalcalde de Valls, de Junts, Albert Batet, o el director de l’Agència de Residus de Catalunya i exalcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost. També el comité local del Pdecat a Cambrils va donar-se de baixa.

Jaume Garcia – Jordi Siré