.

.

TOTS 21

Fèlix Alonso

El passat divendres 15 de setembre un comboi Talgo va descarrilar quan es dirigia, sense passatgers, cap als tallers de manteniment que Renfe té al Garraf, a la R2Sud. Es tracta del mateix comboi que ja va sortir de la via fa tot just un mes a Sitges. Els retards acumulats per les incidències reiterades en la línia de Rodalies més utilitzada pels usuaris i usuàries que viatgen entre Tarragona i Barcelona són notables.

Segons dades publicades per Renfe i Adif en els últims 12 mesos la xarxa de Rodalies de Catalunya ha tingut 284 dies amb incidències o avaries tècniques o el que és el mateix, de mitjana cinc dies cada setmana amb avaries, retards o incidències que afecten al normal funcionament d’un servei públic essencial com aquest.

El diputat d’En Comú Podem i Sumar per Tarragona al Congrés dels Diputats, Fèlix Alonso, ha demanat informació al Govern de l’Estat arran dels últims dos descarrilaments en un mes del mateix comboi Talgo a la línia R2Sud. Alonso vol saber si el Govern, a través del Ministeri de Transports, té la intenció de “dissenyar un pla d’actuació urgent que permeti afrontar amb profunditat la greu situació de les infraestructures de Renfe i Adif”.

El diputat afegeix en la seva pregunta per escrit registrada al Congrés dels Diputats que, “tenint en compte que hi ha hagut dos descarraliments en la zona del Garraf en un mes, més enllà de la reparació urgent de l’avaria per reprendre el servei, Adif hauria d’obrir una investigació que permeti detectar possibles problemes estructurals per evitar que la pròxima vegada que hi hagi un descarrilament sigui amb viatgers a bord i haguem de lamentar danys personals”.

 V.Tapias