.

Aquest dijous s'ha presentat la iniciativa del Consell Comarcal

Aquest dijous s'ha presentat la iniciativa del Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Tarragonès ha presentat el programa cultural “Tardor de Contes a les biblioteques i punts de lectura del Tarragonès”. Es tracta d’una activitat en la que, d’una forma amena, un equip de “contacontes” apropa diferents històries als nens i nenes dels municipis del Tarragonès. Amb aquesta iniciativa s’impulsa l’ús de les biblioteques i punts de lectura dels diferents municipis, que representen uns equipaments que fan un paper fonamental en la vertebració cultural del país. No només per la seva tasca “ànima” de catalogació i consulta de llibres, revistes, contes…. sinó per tota l’activitat social que genera al seu voltant. Si bé l’objectiu principal és el foment de la lectura com a eina de coneixement, també, és cert que les biblioteques sempre han tingut una funció social importantíssima que en moments de crisi com els que estem vivint desenvolupen una tasca de cohesió social fonamental en la nostra societat.

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat. El president del Consell Comarcal, Fede Adan ha destacat que mitjançant aquesta iniciativa es reuneixen al voltant d’aquests punts, no només els infants, sinó que van acompanyats de les seves famílies i, tot plegat, resulta un referent de relació i cohesió social de gran importància. En l’anterior edició, la participació en l’activitat dels “contacontes” als petits municipis del Tarragonès va ser superior al miler de persones.

El president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Joan Josep Marca, ha destacat que el patrocini dels cicles de contes a la biblioteques i punts de lectura és un dels que per a la fundació resulta més important, perquè ajuda a posar les bases culturals dels més joves de la nostra societat, i que sense aquest primer pas no són possibles els següents. Tanmateix, la Fundació Privada Mútua Catalana ha creat un vincle entre aquesta iniciativa i d’altres que ha organitzat o hi participa, totes elles relacionades amb el 2on mil•lenari de la mort de l’emperador August.

Assumpta Ferré, regidora de Cultura de Salomó, ha manifestat la seva satisfacció per l’experiència de la passada edició, i ha cridat l’atenció sobre el seguiment que en fan alguns dels veïns, que no només acudeixen a Cal Cadernal de Salomó, sinó que segueixen l’activitat desplaçant-se a altres municipis per escoltar la resta de contacontes.

Aquesta opinió ha estat compartida pel Sr. Francesc Sentís, regidor de Cultura de Creixell, el qual ha afegit que al municipi on es desenvolupa l’activitat hi acudeixen també persones dels municipis del voltant que no tenen biblioteca o punt de lectura, ampliant les oportunitats de convivència entre els veïns. És per tot això que aquest mes d’octubre, després de les sol•licituds que ens han anat arribant de biblioteques i punts de lectura del Tarragonès i gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat al programa que vam iniciar l’any passat. En aquest nou cicle, “Tardor de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”, hi participen els municipis de Vilallonga del Camp, Salomó, la Riera de Gaià, la Nou de Gaià, Perafort, la Pobla de Mafumet, Roda de Berà, Creixell i el Catllar.

Els quatre contacontes que el faran tenen una àmplia experiència en explicar històries a nens i nenes. La Karme, l’Agus, la Rat i l’Imma també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i la gestió cultural, per tant, coneixen molt bé la feina que es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants.

/* JS para menú plegable móvil Divi */