.

.

TOTS 21

'La Caravana de l'alegria' dels Comuns. Foto: Cedida

‘La Caravana de l’alegria’ dels Comuns. Foto: Cedida

Més d’una trentena de militants d’En Comú Podem van acompanyar aquesta mitjanit al seu candidat a l’alcaldia de Tarragona, Jordi Collado, en el tret de sortida de les eleccions municipals a la Rambla Nova de Tarragona. Ho van fer amb una posada en escena on van mostrar la caravana que recorrerà la ciutat aquesta campanya electoral. Collado va arribar amb els seus companys de llista com Toni Carmona (número 2), Nerea García (número 3) i Laura Quiñones (número 4), tot un planter de joves que conformen la renovada llista del partit, provinents del cooperativisme, sindicalisme i l’activisme social.

“No volem ser un partit frontissa, volem liderar aquest govern”, va dir Jordi Collado davant la premsa tarragonina durant l’atenció als mitjans després de l’enganxada del cartell electoral amb el lema “Sumem per Guanyar Vida”. El candidat d’ECP va remarcar que després d’una legislatura que s’ha caracteritzat per la crispació entre partits, l’estratègia és mobilitzar l’alegria, fer propostes en positiu i treballar la ciutat col·lectivament. “El nostre plantejament és que la gent entengui que la ciutat la construeix ella”, va declarar.

Estem junts i forts
Collado lidera aquesta llista després d’haver fundat i treballat els últims anys en la Cooperativa Combinats, responsable entre altres iniciatives culturals, d’agafar el relleu de l’emblemàtica llibreria La Capona i gestionar la Cooperativa Obrera de Tarragona fundada l’any 1919. “Sortim a guanyar i créixer, tenir el nostre espai i incidir en les polítiques públiques d’esquerres que ara miren a la dreta. Esperem que la gent entengui que hem estat capaços d’esmenar-nos i ho hem fet amb nous projectes. Estem junts i estem forts”.

Davant la clàssica pregunta d’on estan les línies vermelles si toca pactar amb els altres partits polítics tarragonins, Collado va indicar que es tracta d’una qüestió de valors “on nosaltres estem a l’esquerra i aquesta és la nostra línia”. L’objectiu de la formació morada és reforçar els projectes d’esquerres i transformadors per Tarragona com l’Anella Verda, els refugis climàtics, donar un ús públic al Banc d’Espanya o fer més inclusiva la ciutat.

La caravana de l’alegria
Una de les novetats de la primera nit electoral que va presentar En Comú Podem enmig de la Rambla ha estat la d’una caravana, tunejada especialment per a l’ocasió electoral. Amb dos grans batents, el vehicle s’obre i es converteix en un petit estand que serveix per guardar material i captar el vot, durant els diversos recorreguts que farà aquestes dues setmanes de campanya per Tarragona. La presentació de “la Caravana de l’alegria” es va fer amb molta música i ball, fet que li va donar un toc festiu a una nit tradicional.