.

.

TOTS 21

El conseller d’Interior, Jordi Jané, i el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Abel Pié,. Foto: Cedida

El conseller d’Interior, Jordi Jané, i el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Abel Pié,. Foto: Cedida

El conseller d’Interior, Jordi Jané, i el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Abel Pié, han segellat l’acord que permet tirar endavant la creació d’un servei específic d’orientació jurídica que atendrà les consultes i aconsellarà els familiars de persones que han desaparegut sense que se’n tingui cap notícia ni se sàpiga on són.

Una les necessitats que manifesten les famílies que denuncien una desaparició és la d’assessorar-se legalment, sobretot en aquelles casos en què depenen de la persona desapareguda o que mantenen relacions jurídiques amb ella. Per aquest motiu, des de l’Oficina d’Atenció a les Famílies de Persones Desaparegudes que ha posat en marxa el Departament d’Interior, es derivaran al Consell de l’Advocacia Catalana les peticions d’assessorament que formulin els familiars de persones que han desaparegut i quines investigacions estiguin sota la competència dels Mossos d’Esquadra.

El Consell adreçarà les consultes a qualsevol dels catorze Col·legis d’Advocats catalans que hi ha repartits al territori, seguint un criteri de proximitat, que designaran un advocat especialitzat per tal de poder orientar a les famílies sobre tots aquells temes legals relacionats amb la desaparició. “Es tracta d’un servei específic d’orientació jurídica que atendrà les consultes dels familiars de desapareguts i els aconsellarà”, ha explicat el president del Consell, Abel Pié, per afegir que “si, a més, necessiten anar al jutjat i compleixen els criteris legalment establerts, se’ls tramitarà, a través del Col·legi d’Advocats corresponent, un expedient de justícia gratuïta”.

El nou servei es dirigeix exclusivament als familiars de persones que han desaparegut sense que se’n tingui cap notícia ni se Generalitat de Catalunya Departament d’Interior Gabinet del Conseller Oficina de Comunicació ! Nota de premsa! 18-6-12 Interior i els Col·legis d’Advocats de Catalunya signen un conveni de col·laboració en matèria de trànsit El departament d’Interior i els Col·legis d’Advocats de Catalunya han signat avui un conveni de col·laboració en matèria de trànsit que s’emmarca en un context que es caracteritza per una voluntat decidida de col·laboració entre el Departament d’Interior i els Col·legis d’Advocats de Catalunya. Concretament, l’àmbit de col·laboració es refereix a la tramitació per a l’obtenció dels informes d’accidents de trànsit que elaboren els mossos d’esquadra, i el seu objectiu és facilitar la feina dels advocats de cares a la defensa dels seus clients.

Aquesta millora persegueix agilitzar el tràmit d’obtenció dels informes d’accidents elaborats pels mossos d’esquadra, disminuint el temps que l’advocat haurà d’invertir en la seva tramitació. Així com millorar la quantitat i la qualitat de la informació que rep l’advocat, facilitant enormement la seva feina.