.

Imatge de la representació de Full House, de la companyia Eléctrico 28, a l’escola Ventura Gassol. Foto: Ajuntament

L’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell s’han convertit, aquests últims dies, en un escenari pel qual han passat fins a quatre espectacles de carrer. Unes actuacions que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Morell havia programat en el marc del PrimaverArt i que s’havien hagut d’ajornar en diverses ocasions. Val a dir que el PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del Morell, estava prevista pels dies 17, 18 i 19 d’abril i es va haver de suspendre a causa de l’arribada de la Covid-19. Així, des de la regidoria s’havia mirat de tornar a programar els espectacles, primer dins de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, i després a la tardor, però les restriccions culturals no havien fet possible portar-los a terme.

Finalment, doncs, i amb la complicitat de la regidoria d’Ensenyament i de les direccions dels dos centres, les funcions s’han pogut realitzar en espais educatius i en horari lectiu, tenint com a públic la infància i joventut del municipi i dels voltants. “Creiem que és una proposta molt positiva, ja que ha permès donar cabuda a la cultura en nous espais als centres educatius”, indica la regidora Rosa M. Sánchez.

En el cas de l’escola, s’hi van fer tres representacions els dies 4, 5 i 6 de novembre: L’oníric món de dins de la companyia Holoqué, Asteroid de la companyia Campi qui pugui, i Full House de la companyia Eléctrico 28. I a l’institut, aquest dimarts dia 10 s’hi va poder veure Qui Cu Qui Què Quina, de la companyia Nom provisional.

“Des d’Educació Infantil fins a Cicle Superior vam poder veure diferents espectacles genials que van encantar des dels més grans fins als més petits. Que bonic poder veure als ulls de la canalla la màgia, la sorpresa i la il·lusió que han despertat aquests artistes!”, destaca la directora de l’escola, Carolina Sabaté. En el cas de l’institut, “137 alumnes i professors de 1r d’ESO van esdevenir el públic d’una funció de circ en què una parella d’acròbates va demostrar una excel·lent forma física, equilibri i ritme en una obra dinàmica, participativa i atractiva”, afegeix Jaume Ramon Ribé, director del centre. A més, després de l’actuació l’alumnat va poder compartir una estona amb els artistes i preguntar els seus dubtes i curiositats.

“Sense cap mena de dubte, ha estat una molt bona pensada dels tècnics de Cultura del consistori”, destaquen les regidores de l’àrea, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera, “ja que d’aquesta manera hem donat un cop de mà a les companyies en un moment difícil i, alhora, hem portat espectacles d’alta qualitat a uns espais nous i davant d’un públic molt especial”.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */