.

L’alcaldessa i el regidor de Cultura, davant les noves banderoles. Foto: Cedida

Els carrers de Reus per on transcorren els actes tradicionals de la Festa Major lluiran aquest Sant Pere unes noves banderoles que s’estrenaran a partir de demà. Les teles reprodueixen els diferents elements del Seguici Festiu i de la festa i els han presentat aquest matí, en el tradicional esmorzar de Festa Major amb els periodistes, l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

També s’ha aprofitar per desvetllar que la Cucafera serà la convidada a pujar al Campanar el pròxim diumenge 23 de juny, a les 18:00 h, amb motiu de la hissada de la bandera de Reus des del punt més alt del pinacle major del Campanar de la Prioral de Sant Pere. La Cucafera celebra aquesta Festa Major el seu desè aniversari.

L’endemà dilluns, dia 24 de juny, s’iniciarà oficialment la Festa Major i s’encendrà la primera tronada. Serà la pregonera d’aquest Sant Pere 2024, la doctora en Matemàtiques, catedràtica d’universitat i investigadora d’ICREA Acadèmia, Eva Miranda Galcerán, l’encarregada de l’encesa.

El divendres 28 de juny és el dia de les Solemnes Completes. Els convidats, que acompanyaran al Convidat o Convidada d’Honor, encara pendent d’anunciar, seran el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Ernest Roigé, i els alcaldes i alcaldesses del Baix Camp. Els abanderats seran Cori Sánchez, presidenta de l’Associació de Familiars d’Alzheimer; Alfons Barenys, amb motiu del centenari de la Cobla Reus, i Núria Serrano, directora de l’Escola General Prim, amb motiu del seu 50è aniversari.

El dia de Sant Pere, dissabte 29 de juny, encendran la tronada del matí, a les 11:00 h, tres membres de la junta directiva de cada centre de la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus.

Josep Allueva, president del Centre Aragonès El Cachirulo, que enguany celebra 50 anys; Belen Llop, professora de l’Escola de Sansa del Centre de Lectura de Reus, que enguany festeja els 75 anys, i Pilar del Río, del Club Esportiu Alba, seran els abanderats convidats a participar a la Professó Solemne de Sant Pere.

Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal i se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera tronada de la Festa Major. En aquest cas, seran l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, els responsables d’encendre-la.