.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’un ple telemàtic. Foto: Ajuntament

El terratrèmol provocat pel canvi de govern a l’ajuntament de Tarragona encara es troba en fase rèpliques. Amb el cartipàs ja definit, aquest divendres es donarà un pas més en la reordenació de les empreses municipals amb la convocatòria de juntes generals prèvies al plenari ordinari. En aquest cas amb un avantatge per a l’executiu en minoria, com és l’absència del regidor socialista Berni Álvarez. Aquest juliol es troba com tècnic assistent de la selecció estatal u20 en una competició de bàsquet internacional.

La certesa de tenir les votacions guanyades (sempre que no hi hagi sorpreses de darrere hora, perquè Tarragona dona per a molt) farà que es puguin donar per segurs els dos canvis de relleu en sengles empreses. SMAHUSA deixarà de tenir com a president Hermán Pinedo, que serà substituit per la cupaire Eva Miguel, actual responsable de l’àrea d’Habitatge. Alhora, la cúpula de l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic (EMDE) també tindrà canvi de cromos. Dídac Nadal, vinculat a Comerç, prendrà el relleu de Maria José López.

Pel que fa a l’ordre del dia de l’últim plenari de la temporada abans de les vacances, també es portarà a votació tant els canvis anunciats pel que fa a les tarifes d’aparcament de Tarragona com les bonificacions a l’IBI de fins al 50% per a la instal·lació de plaques solars i de fins al 95% en l’impost de construcció (ICIO) per reformes en vivendes anteriors al 1975.

J.S.