.

.

TOTS 21

Els càmpings de la ciutat inicien temporada amb el 100% de les places obertes. Foto: Cedida

Els càmpings de la ciutat inicien temporada amb el 100% de les places obertes. Foto: Cedida

Els càmpings de Tarragona ciutat donen la benvinguda a la Setmana Santa i, amb ella, a una nova temporada amb el 100% de places obertes i gairebé un 90% d’ocupació, tant a bungalows com a parcel·les. Durant el període comprès entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, l’Agrupació de Càmpings de Tarragona Ciutat preveu que aquesta ocupació augmenti i pugui arribar a assolir el 95%. Cal recordar que la Setmana Santa de Tarragona té un important atractiu com a Festa d’Interès Turístic Nacional, categoria reconeguda per la Generalitat de Catalunya.

Així, els càmpings de la ciutat, els quals concentren el 50% del total de les places d’allotjament de Tarragona, arrenquen la temporada amb una optimista previsió i la totalitat de places disponibles. Aquestes romandran obertes fins a mitjans de tardor. Alguns càmpings acabaran la temporada un cop passat el pont del Pilar i d’altres ho faran per Tots Sants. Per la seva part, el Càmping Trillas Spa Tamarit l’allargarà mantenint obert els 365 dies de l’any.

El conjunt d’allotjaments contribuirà una temporada més a la creació de 500 llocs de treball que depenen directament de la seva cadena de valor. El president de l’Agrupació de Càmpings de Tarragona Ciutat, Roger Trillas, explica que, “sens dubte, els càmpings esdevenen un fort actiu econòmic contribuint també a la creació de llocs de feina indirectes derivats de l’activitat del càmping”. I afegeix: “Confiem en les reserves de darrera hora que permetran una ocupació propera al 100% als nostres allotjaments, un fet molt positiu per a un inici de temporada, no només per a la nostra activitat, sinó també per a altres sectors que depenen del turisme al nostre territori, com el comerç o la restauració. Esperem que el que viurem aquests dies sigui un tast dels mesos estivals. El factor meteorològic serà decisiu per a les darreres reserves”.

El 2022, l’any oficial de la recuperació
Trillas expressa que l’any passat es va registrar una tendència a l’alça molt positiva que s’espera mantenir enguany. El 2022, els càmpings van registrar un augment en el nombre de pernoctacions d’un 109% més que el 2021, arribant a 1.194.188 pernoctacions, i un increment del 31% respecte al 2019, l’any previ a la pandèmia en el qual s’operava amb normalitat. “En aquest sentit, podem dir que el 2022 és oficialment l’any en què els nostres allotjaments van consolidar la tan desitjada recuperació”, admet el president de l’Agrupació.

Enguany, els càmpings de Tarragona ciutat confien rebre un perfil de visitant similar a l’any anterior en el qual, el mercat nacional va destacar, un any més, amb un 30% de turisme de proximitat procedent d’arreu de Catalunya i un 28% de la resta de l’estat. L’internacional també es va recuperar notablement fins a un 42% amb turistes alemanys i holandesos, principalment.