.

.

TOTS 21

Moment de l'alliberament de l'aligot.

Moment de l'alliberament de l'aligot.

Els alumnes de l’Escola Bressol Municipal Mar Blava van participar en l’alliberament d’un aligot que portava cinc mesos al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. Aquesta au rapinyaire va ser trobada en estat de debilitat, a l’Alt Urgell. Va ser llavors quan es va portar a aquest Centre que es troba a la localitat de Santa Perpètua de Mogoda. Un cop allà, es va estabilitzar l’aligot i se’l va tractar i curar. El següent pas va ser posar-lo en una instal·lació de vol fins que va recuperar-se totalment.

En el moment en què es va considerar que aquesta au ja estava en condicions per tornar al seu medi natural, els agents forestals van organitzar aquesta activitat d’alliberament amb els alumnes de l’Escola Bressol Municipal de Perafort.  Els infants del municipi van poder presenciar per tant, una activitat que tenia una doble vessant. D’una banda, el fet de realitzar una acció mediambiental i de cura dels animals, i de l’altra, educar als joves en el respecte a la natura i els seus animals. És per això que els agents forestals organitzen tot tipus d’activitats relacionades amb el medi ambient amb joves de diferents centres. En el cas de Perafort, ja s’havien dut a terme en altres ocasions, activitats similars a aquesta.

En el territori català hi ha diversos centres de recuperació de fauna que solen registrar més activitat durant l’època de la primavera. Això és així perquè durant aquesta estació és quan acaba el període d’hibernació dels animals i a més, neixen més cries. Tot plegat fa, doncs, que es trobin més aus en estat de debilitat les quals requereixen assistència. A més dels Centres de Recuperació de Fauna també existeixen els Centres de Recuperació d’Amfibis i Rèptils i el d’Animals Marins.