.

Un alcalde de Madrid de principis del segle XX, perfectament equipat. Foto: Todocoleccion.com

L’Associació Catalana de Municipis (AMC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) preparen una desfilada d’alcaldes que sembla més pròpia d’altres temps, amb aires mediavalitzants, per lliurar a Artur Mas els acords plenaris proconsulta. Els presidents de les dues entitats, Miquel Buch i Josep Maria Vila d’Abadal, respectivament, han cursat una invitació als més de 900 alcaldes dels municipis que han votat la moció favorable a la consulta del 9N en la qual “recomanen” lluir les insígnies representatives de l’alcaldia per aconseguir “el màxim rigor institucional” i cita: “vara d’alcalde, venera i faixí”.

Invitació cursada als alcaldes pels presidents de les dues entitats on es recomana la indumentària a dur

La invitació, a la qual ha tingut accés Tarragona21, convoca els alcaldes i alcaldesses aquest dissabte, 4 d’octubre,  a “l’acte de lliurament dels acords dels plens municipals del suport del món local  a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014”, lliurament que es farà al president de la Generalitat, Artur Mas,  al Palau de la Generalitat.

El punt de trobada dels alcaldes i alcaldesses serà a les 11 hores a la plaça de sant Miquel, 6, on l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, els donarà la benvinguda.

L’acte comptarà també amb la participació de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i del conseller de la Presidència, Francesc Homs; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; i els president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, i de l’ACM, Miquel Buch. A més, hi assistiran els vicepresidents del Parlament i el presidents de les quatre Diputacions catalanes, entre altres autoritats.

L’ús d’aquests estris tradicionals habitualment té lloc en esdeveniments tradicionals, com succeeix a Tarragona en les festes majors, i poca cosa més. La imatge que es pot donar de la concentració pot ser més pròpia d’altres temps.

L’alcalde de Tarragona

D’altra banda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, molt previsiblement no hi assistirà i delegarà en un regidor del consistori la representació de l’Ajuntament de Tarragona, que en el ple celebrat el passat 26 de setembre va donar el vist-i-plau a la moció proconsulta amb els vots favorables de CiU i ICV-EUiA, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP.